Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi amendamente la legile educației: Profesorii care nu au locuință în localitatea unde au postul vor beneficia de decontarea transportului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi amendamente la legile educației: Profesorii care nu au locuință în localitatea unde au postul vor beneficia de decontarea transportului

Cadrele didactice și personalul administrativ care nu au locuință în unitatea administrativ-teritorială unde au postul vor putea beneficia de decontarea transportului, de către angajator, conform unui metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației, reprezintă un amendament votat în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.

Art. 221 (1) – „Personalului didactic și administrativ din învățământul preuniversitar care nu dispune de locuinţă în unitatea administrativ-teritorială unde are postul i se decontează cheltuielile de transport de către angajator, din bugetul Ministerului, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației.” – amendamentul votat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, a fost adăugată o nouă literă la art. 134 (2):

Art. 134 – (2) „Finanțarea de bază se asigură din bugetul de stat, pentru următoarele articole de cheltuieli, în funcție de care se calculează costul standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, după cum urmează:

d) Cheltuielile de transport pentru personalul din învățământul preuniversitar, care nu dispune de locuință în unitatea administrativ teritorială unde are postul.”

Ce prevede actuala Lege a Educației

Art. 105 (2) – „Finanțarea complementară se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație, pentru următoarele categorii de cheltuieli:

f) cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar, conform legii;”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea