Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Nicuşor Stanciu, primul jucător din istoria judeţului prezent la un turneu final | Antrenorul Alexandru Kalanyos: “Îşi va arăta valoarea la Euro 2016”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicusor Stanciu Steaua Unirea Juniors30Pentru Alba, Euro 2016 capătă conotaţii speciale, fiind primul turneu final în care judeţul va avea un reprezentant, pe stelistul Nicuşor Stanciu, purtătorul tricoului cu numărul “10” din reprezentativa României, ce calcă apăsat pe urmele lui Hagi şi Mutu.

Fotbalistul plecat de jos, din Craiva şi lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, a ajuns pe cea mai înaltă cotă a carierei ce se anunţă strălucitoare, la cei 23 de ani împliniţi pe 7 mai. Cu un randament extraordinar sub “tricolor”, 4 goluri înscrise în 5 apariţii din această primăvară, Nicuşor Stanciu va bate la porţile gloriei în Franţa, de numele său legându-se speranţele suporterilor primei reprezentative, revenită după 8 ani în circuitul marilor competiţii fotbalistice de pe mapamond.

*”Cariera sa a fost mereu o provocare”

Alexandru Kalanyos, antrenorul care pe vremea când era în curtea formaţiei din Cetatea Marii Uniri i-a intuit calităţile crede că Nicuşor Stanciu va avea un Campionat European în care îşi va arăta valoarea. “Până la Nicuşor Stanciu mulţi nu ştiau unde se situează Craiva! Este incredibil ce a putut realiza acest copil, plecat de jos şi ajuns atât de departe. Cariera sa a fost o continuă provocare, ridicându-se în permanenţă ştacheta, Unirea Alba Iulia, FC Vaslui, Steaua, titular la echipa naţională, mereu a avut în faţă o nouă provocare, superioară celeilalte. Acum va fi o altă provocare, să fie în primul unsprezece al României la un turneu final şi să confirme la nivel înalt”, a spus antrenorul albaiulian în vârstă de 41 de ani. “Noi, cei din Alba ne-am dorit să trăim aşa ceva, să avem un reprezentant la un turneu final. Până la urmă cred că realizarea lui Nicuşor Stanciu este cea mai mare performanţă fotbalistică a judeţului, depăşind promovările Unirii Alba Iulia pe prima scenă”, a declarat Kalanyos.

*”Are o stea norocoasă, va ajunge mare”

Nicuşor Stanciu va bifa primul meci oficial în tricoul României, în partida inaugurală de la Campionatul European 2016, cu Franţa, reprezentativa ţării gazdă a celei de-a 15-a ediţii a europenelor. “Este cel mai în formă jucător român al momentului şi toată lumea are aşteptări mari de la Nicuşor Stanciu. Are numărul «10», libertatea de a se desfăşura în teren şi un moral bun dat de realizările în tricoul echipei naţionale, în care a debutat în urmă cu nici trei luni. Eu sunt convins că va intra din primul minut cu Franţa, îşi va arăta valoarea şi va reuşi un turneu final extraordinar”, a mai menţionat Kalanyos. Cel care l-a şlefuit pe fostul unirist acum mai bine de un deceniu, consideră că Nicuşor Stanciu va confirma în Franţa şi ofertele o să fie asaltat de numeroase oferte. “Sunt foarte mândru de el, dar în acelaşi timp fericit, pentru că ne reprezintă la un asemenea nivel. Sunt convins că va ajunge fotbalist mare, are o stea norocoasă…”, a încheiat Alexandru Kalanyos. “Copilul” a crescut, a ajuns mare, a devenit un bun naţional, un jucător pe umerii căruia stă o responsabilitate imensă, dar şi un capital imens de speranţă…

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea