Rămâi conectat

Sport

Nicolae Stanciu, transferat de Sparta Praga de la Anderlecht, pentru o sumă record în Cehia! Vești excelente pentru Unirea Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu a devenit cel mai scump jucător achiziționat în istoria campionatului Cehiei, după ce Sparta Praga l-a transferat de la Anderlecht!

Telenovela internaționalului român, ce durează de peste două luni, s-a sfârșit în urma negocierilor purtate în aceste zile, unele intense, mutarea fiind la un moment dat sub semnul întrebării, din pricina diferențelor dintre cerere și ofertă, situaţia trenând de mai bine de o săptămână!

Stanciu va semna un contract valabil pe trei ani şi jumătate, până în 2021, cu echipa din capitala Cehiei.

Stanciu este în vizită medicală acum.  La 10:30 mergem la club și semnăm. Am doborât un record, cel mai mare transfer din istoria fotbalului ceh, un pachet de 9 milioane cu tot cu bonusuri. Sparta e o echipă cu istorie, cea mai iubită echipă de aici, a făcut niște transferuri senzaționale, dorește să joace în Champions League, eu știu ce transferuri vor mai face. 

Salariul este foarte mare. Nicuşor va câștiga un milion, un milion și ceva pe an. Dacă încasează și bonusurile, câștigă mai mult decât de la Anderlecht. Are bonusuri de Europa League. Contractul este pe 3 ani şi jumătate. Anderlecht are procente dacă Sparta îl vinde mai departe. Anderlecht păstrează 15%, din ce am înțeles eu aseară.

Antrenorul a avut cel mai puternic cuvânt, în secunda doi patronul și-a dat acceptul şi în secunda 3 au început negocierile. Erau 7 sau 8 echipe, dar toate au vrut împrumut cu opţiune de cumpărare. Am vrut să mergem pe Bundesliga, dar Anderlecht a refuzat. Anderlecht nu a vrut să-l împrumute„, a spus Anamaria Prodan, la Digi Sport Matinal.

„La Derniere Heure” a anunţat că în sfârşit cele două cluburi s-au înţeles, iar vestea a ajuns rapid şi pe reţelele de socializare unde fanii lui Sparta Praga sunt extrem de activi.

Belgienii susţin că suma de transfer este 3,5 milioane de euro, în condiţiile în care jucătorul a fost adus pentru 9, 8 milioane de euro. Şefii lui Anderlecht ar fi acceptat o sumă mai mică de transfer, dar au cerut bonusuri mai mari în cazul în care Sparta Praga va ajunge în grupele Champions League, iar fotbalistul român joacă un anumit număr de partide. Iniţial, Anderlecht a cerut 5 milioane, Sparta Praga ar fi overit doar 4 milioane, iar şefii echipei belgiene nu părea dispuşi să negocieze.

*Unirea Alba Iulia – câștigă peste 90.000 de euro!

Acest transfer reprezintă  o veste excelentă și pentru Unirea Alba Iulia, clubul unde s-a format ca și jucător. Din 2011, când a fost vândut la FC Vaslui pentru 225.000 de euro, Stanciu a devenit o mină de aur pentru formația din Cetatea Marii Uniri, cel mai bun sponsor practic, care a trebuia să încaseze aproximativ 210.000 de euro după ce FCSB l-a cedat la Steaua.

Este vorba despre procentul cuvenit Unirii din contribuție de solidaritate (sumă compensatorie reprezentând 5% din indemnizația de transfer, repartizată cluburilor care au contribuit la instruirea unui jucător profesionist în perioada cât acesta a avut vârsta de 12 – 23 de ani), cifrat la 2,65 la sută, aproximativ 90.000 de euro în acest caz.

În vârstă de 24 de ani, Stanciu a ajuns la Anderlecht din vara anului 2016, când a fost transferat de la FCSB pentru 8,8 milioane de euro. De atunci, a jucat în 53 de meciuri pentru formaţia din Bruxelles , având la activ 9 goluri şi 10 pase decisive.

Sursa: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea