Rămâi conectat

Politică Administrație

Nicolae Popa, APDRP: ”15.000 de euro nerambursabili și consultanță gratuită pentru proiectele pe Măsura 121 – Ferme familiale”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

nicolae popa - apdrpPrezent la conferința de presă de la PNL Alba Iulia, directorul adjunct al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), Nicolae Popa a anunțat că din 25 iunie va demara sesiunea de cereri de proiecte pe Măsura 121 – Ferme familiale, măsură care vine în sprijinul fermierilor mici, în special din zona montană, care pot primi între 5.000 și 50.000 de euro nerambursabili.

Vreau să vă informez că pentru aceste ferme familiale vom acorda 15.000 de euro care sunt nerambursabili și oamenii pot face orice cu ei fără să dea socoteală iar pentru cofinanțare s-a aprobat deja actul normativ prin care vor primi, prin intermediul Ministerului Agriculturii, o creditare de până la 75.000 de euro la niște dobânzi mult mai mici față de cele practicate de băncile comerciale și cu rambursabilitate în decurs de 10 ani de zile. Noutatea este că la nivelul ministerului s-au selectat câțiva consultanți serioși care au întocmit 6 tipuri de proiecte care vor fi afișate pe site-urile APDRP-ului și ministerului, în așa fel încât cei care doresc să acceseze fonduri europene pe această măsură să poată să-și aleagă unul dintre aceste proiecte fără să plătească nimic pentru consultanță”, a precizat directorul adjunct al APDRP.

De asemenea, acesta a dorit să-i anunțe pe cei interesați că au fost deblocate fondurile din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și că s-a finalizat evaluarea proiectelor depuse pe Măsurile 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri și 121 – Dezvoltarea exploatațiilor agricole iar rezultatele vor fi afișate săptămâna vitoare pe site-ul APDRP. Totodată, rezultatele pentru Măsura 123 – Procesarea produselor agricole, vor fi anunțate la sfârșitul lunii iunie, evaluarea și selecția proiectelor depuse pentru măsura 3.1.3 – Încurajarea activităților turistice se va finaliza în jurul datei de 15 iulie iar pentru Măsura 3.1.2 – Întreprinderile mici și mijlocii din medul rural, rezultatele vor fi publicate la mijlocul lunii septembrie.

Nicolae Popa a mai declarat că la finalul anului, gradul de absorbție al fondurilor europene pentru investiții în agricultură va ajunge la 95%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea