Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nicolae din Vințu de Jos și-a căutat dreptatea la Parlament și a venit învingător, acasă, la oile sale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Nicolae din Vințu de Jos a fost unul dintre crescătorii de oi care au reclamat modificările aduse Legii vânătorii, protestând, marți, la București, în fața Parlamentului, alături de mii de oieri.

Nicolae oier VintNicole din Vințu de Jos, care deține o turmă de peste 700 de oi, a spus că a fost nemulțumit de legea care interzicea animalelor să pască pe pășuni și terenuri agricole.

”Oaia țurcană nu se poate ține pe stabulație. Ei (n.r. parlamentarii) au zis să le ținem pe stabulație, dar nu se poate, din moși strămoși oaia se crește pe pășune”, a spus Nicolae.

Acesta a afirmat că a fost mulțumit că guvernanții le-au luat în serios revendicările, iar dacă nu primeau înțelegere protestul continua și în zilele următoare.

Ciobanul Nicolae a spus că nu a fost nemulțumit de prevederea care limita numărul de câini la stână, deoarece el trăiește într-o zonă de șes, însă a precizat că fără câini nu se pot crește oi. ”Există și lupi cu două picioare. Fără câini, la oi nu putem să trăim”.

Nicolae Vintu de JosNicolae a spus că protestul nu a fost lipsit de incidente, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Crescătorul de oi a precizat că la protest au participat peste 7.600 de ciobani.

După protestul masiv al ciobanilor de la Parlament au apărut și primele rezultate. Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență care amână două prevederi ale Legii Vânătorii, care i-au scos în stradă pe ciobani. E vorba despre prevederea care limita numărul de câini la stână, precum și prevederea care interzicea pășunatul animalelor domestice pe terenul agricol între 6 decembrie și 24 aprilie.

Anunțul a fost făcut de Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Citește și Protest al ciobanilor, cu scandal în curtea Palatului Parlamentului. Au rupt cordonul de jandarmi


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea