Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nelu Tătaru: Testele RAPIDE vor ajunge în unitățile de primiri urgențe joi și vineri. Este în evaluare achiziția a încă un milion de teste

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că cele 43.000 de teste antigen vor ajunge joi și vineri în Unitățile de Primiri Urgențe, iar pentru săptămâna viitoare este în evaluare achiziția a încă un milion de teste.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că testele antigen vor ajunge joi și vineri în Urgențele din țară, conform Mediafax.

„Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum menționa un barometru, foarte important este prezența și formatarea Unităților de Primiri Urgențe. Aceste 43.000 de teste în primă fază vor fi distribuite Unităților de Primiri Urgențe, tocmai pentru a decolmata aceste UPU-uri și a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv atunci îl putem dirija către unitățile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID”, a spus Tătaru.

Tătaru a precizat că urmează să ajungă și alte teste antigen în România.

„Avem în această săptămână, cred că pe 5 vor fi distribuite. Pe 5 sau 6 vor fi distribuite în UPU-uri, iar săptămâna următoare avem în evaluare și achiziționarea a încă un milion astfel de teste pentru a putea dirija. După cum știți, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziționat și se achiziționează în continuare aceste teste pentru țările membre în valoare de 100 milioane de euro”, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea