Nelu Tătaru: „Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie”

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat, joi, că virusul COVID-19 a suferit mutații, iar în acest moment există mai multe tulpini în circulație.

”Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patologie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie. Avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări, noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a arătat Tătaru, într-o declaraţie acordată presei în timpul vizitei la spitalul din Târgu Jiu.

ELIT

Ministrul sănătății a mai explicat că virulenţa noului coronavirus nu mai este aceeaşi ca la începutul epidemiei. Cu toate astea, Nelu Tătaru a precizat că există peste 180 de cazuri în terapie intensivă și pacienţi pe suport ventilator.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în România va fi mai mare joi – 460, el făcând un apel la populaţie să menţină regulile de igienă.

„Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică. (…) Avem multe măsuri de relaxare. După cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după zece zile sau cei cu simptome uşoare.

După cum aţi putut vedea, nerespectarea regulilor în mare măsură (n.r. – a dus la creşterea cazurilor), precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii, precum şi a măsurilor de precauţie”, a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Acesta şi-a manifestat speranţa ca de la 1 iulie să urmeze şi alte măsuri de relaxare. „Următoare perioadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar noi luni vom avea şi decizia”, a precizat reprezentantul ministrul sănătății.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...