Rămâi conectat

Actualitate

Nelu Tătaru: „Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat, joi, că virusul COVID-19 a suferit mutații, iar în acest moment există mai multe tulpini în circulație.

”Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patologie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie. Avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări, noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a arătat Tătaru, într-o declaraţie acordată presei în timpul vizitei la spitalul din Târgu Jiu.

Ministrul sănătății a mai explicat că virulenţa noului coronavirus nu mai este aceeaşi ca la începutul epidemiei. Cu toate astea, Nelu Tătaru a precizat că există peste 180 de cazuri în terapie intensivă și pacienţi pe suport ventilator.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în România va fi mai mare joi – 460, el făcând un apel la populaţie să menţină regulile de igienă.

„Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică. (…) Avem multe măsuri de relaxare. După cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după zece zile sau cei cu simptome uşoare.

După cum aţi putut vedea, nerespectarea regulilor în mare măsură (n.r. – a dus la creşterea cazurilor), precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii, precum şi a măsurilor de precauţie”, a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Acesta şi-a manifestat speranţa ca de la 1 iulie să urmeze şi alte măsuri de relaxare. „Următoare perioadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar noi luni vom avea şi decizia”, a precizat reprezentantul ministrul sănătății.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea