Rămâi conectat

Actualitate

Nelu Tătaru, declarații referitoare la al doilea val al pandemiei. Când se așteaptă la cel de-al doilea val și care vor fi măsurile adoptate de către autorități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nelu Tătaru avertizează că al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea lovi România peste doar câteva luni. Totodată, autoritățile au anunțat si ce măsuri vor fi luate.

Nelu Tătaru a anunțat ce măsuri urmează să ia cei din Guvern. „Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un eventual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată. Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru, confom B1TV.

Acesta a vorbit și despre problemele pe care le-a găsit în sănătate, dar și despre obiectivele pe care le are. „Ca să poți gestiona un minister, trebuie să știi ce se întâmplă. Încercând să schimbi organigrama, un manager de spital, încep problemele.

Când vrei să reglezi ceva, să pui pe picioare un minister, atunci încep denigrările și atacurile. Am încercat să schimb consiliul de administrații sau adunări generale ale acționarilor. Când începi să umbli, descoperi multe. Sunt probleme, dar le voi rezolva. Voi încerca să desfac caracatița. Sunt lucruri pe care mi le asum”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a făcut dezvăluiri și despre testarea în masă care se va face în țară. Totul pentu a se afla cum a circulat coronavirusul.

„Testul de prevalență va fi iunie, iulie și poate august. În fiecare județ se vor selecta 3 laboratoare. Eșantionul calculat este de 29.019 subiecți. La fiecare laboratoare vor veni pacienți pentru analize. Se va lua un ser rezidual, cu acordul pacienților, și se va face testul.

Ne va arăta cât din populație a trecut prin boală și, astfel vom putea previziona ce se va întâmpla în toamnă-iarnă”, anunță Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea