Rămâi conectat

Sport

Mureşul Vinţu de Jos (Alba) – Mureşul Luduş (Mureş), dubla din barajul pentru promovarea în Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Muresul Ludus 1Mureşul Vinţu de Jos, campioana Ligii a IV-a Alba va întâlni Mureşul Luduş, reprezentanta judeţului Mureş în barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, prevăzut în 18 şi 25 iunie, conform ţintarului stabilit astăzi la FRF.

Primul meci, acasă, sâmbătă, 18 iunie!

Dubla pentru Liga a 3-a va debuta la Vinţu de Jos, peste două săptămâni, iar meciul decisiv va fi în 25 iunie, la Luduş!

Se poate spune că „Mureşul va curge năvalnic” (un joc de cuvinte legat de denumirea adversarelor) în cele două jocuri decisive pentru promovare, meciuri în care se joacă întregul sezon. Adversarul din Luduş, oraşul natal al ex-uniristului Gabriel Rotaru a dominat autoritar campionatul, având 27 de victorii, 4 remize şi două înfrângeri şi un golaveraj impresionat: 143-21 în cele 33 de etape!

*Dan Mănăilă: „La baraj, nu vorbim de favoriţi”

Întâlnim o echipă ce are un atac mai bun decât noi, iar asta spune ceva. Trebuie să rămânem concentraţi şi la baraj, la fel ca şi pe parcursul campionatului. Nu putem spune că suntem favoriţi, pentru că în privinţa istoriei fotbalistice Luduşul are o tradiţie superioară, activând inclusiv la nivelul Ligii a 3-a. Se vor întâlni adversare care cu siguranţă vor dori promovarea„, a precizat antrenorul Dan Mănăilă.

În ultimele 4 sezoane, echipa din Alba a reuşit mereu să acceadă în eşalonul superior, prin Europa Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, Industria Galda de Jos şi Performanţa Ighiu.

*Campioană detaşată în Mureş, cu Gabriel Rotaru între buturi!

Cu o etapă înaintea finalului, Mureşul Luduş are 7 puncte avans faţă de ASA 2013 Tg. Mureş, echipa de pe locul secund. Între buturi se regăseşte portarul veteran Gabriel Rotaru (45 de ani), care apără în măsura în care timpul îi va permite. „Voi apără şi îm meciurile de baraj. Vreau să bifez o promovare şi apoi să agăţ ghetele-n cui„, a spus Gabriel Rotaru. Acseta a câştigat acum 3 ani un alt baraj, în 2013, cu formaţia FC Miercurea Ciuc, în partida de baraj disputată la Braşov, dar apoi nu s-a înscris în Liga a 3-a.

Formaţia condusă de Ioan Orosfoian va juca ultima rundă, sâmbătă, în deplasare cu Atletic Tg. Mureş (locul 14).  Cel mai galonat jucător de fotbal din Luduş este fostul portar şi antrenor al Unirii Alba Iulia Gabriel Rotaru, care . Acesta a jucat la ASA Târgu-Mureş, la Steaua Bucureşti şi la FC Oradea, în Divizia A. Portarul luduşean este singurul fotbalist din oraş care a jucat câteva meciuri în Liga Campionilor, competitia supremă a fotbalului intercluburi.

*Liviu Coacăză: „Vrem a 5-a promovare consecutivă din Alba”

Suntem în regulă şi cu CIS-ul şi vrem să realizăm a 5-a promovare consecutivă din Alba! Din punctul nostru de vedere am avut parte de o tragere la sorţi mulţumitoare, adversarul fiind unul abordabil„, a precizat Liviu Coacăză, directorul sportiv al Mureşului Vinţu de Jos, acesta mai trecând în 2012 prin emoţiile unui asemenea meci, la Oradea, cu Europa Alba Iulia, unde buturile formaţiei din Alba au fost apărate de luduşeanul Gabriel Rotaru! Mureşul Vinţu de Jos a primit în cursul zilei de astăzi verdict favorabil din partea MTS în privinţa Certificatului de Identitate Sportivă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna | CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna, CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne La finele unei săptămâni încărcate, cu trei jocuri pentru divizionarele terțe, sunt prevăzute întâlnirile etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 3. Toate conjudețenele evoluează sâmbătă, 11 mai, la ora 18.00, duelurile fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea