Rămâi conectat

Actualitate

Municipiul Alba Iulia tot mai sigur – scăderi semnificative ale infracțiunilor contra persoanei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluarea activităţii Poliţiei Municipiului Alba Iulia pe primele 6 luni ale anului 2015 arată o scădere cu 11 la sută a numărul infracţiunilor sesizate în municipiul reședință de județ.

De la 1.272, în semestrul I 2014, la 1.123 – în semestrul I 2015. Porivit IPJ Alba, “cele mai mari scăderi s-au înregistrat la sesizările de infracţiuni contra persoanei, (cu 100 de fapte) şi contra patrimoniului, (cu 76 de fapte) dar au fost înregistrate şi scăderi privind infracţiunile stradale.

În mediul rural, la nivelul secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi a celor 13 posturi de poliţie arondate, au fost sesizate 506 infracţiuni, cu 6 mai puţine faţă de 6 luni 2014.

În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, s-a constatat o diminuare în mediul urban a faptelor de furt din locuinţe şi a furturilor din autovehicule şi o uşoară creştere a furturilor din societăţi comerciale (cu 3 fapte), majoritatea acestui tip de fapte fiind furturi de pe raft.

În primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au intervenit la 1.499 de semnalări ale cetăţenilor prin 112, iar poliţiştii celor doua secţii de poliţie rurală arondate au răspuns unui număr de 430 de apeluri prin care erau semnalate urgenţe.

Pentru o mai bună acoperire a teritoriului din punct de vedere poliţienesc, reducerea timpului de reacţie şi îmbunătăţirea sistemului de intervenţie la evenimente, dispozitivul de siguranţă publică a fost adaptat permanent, prin constituirea de patrule mixte, şi colaborarea cu poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale dar şi cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba şi lucrători ai Poliţiei Locale Alba Iulia.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea