Rămâi conectat

Politică Administrație

Municipiul Alba Iulia partener al Ministerului Culturii în programul ”Orașe europene”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Culturii a lansat programul ”Orașe europene”, un proiect dedicat orașelor care au candidat în prima etapă a competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România – Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu Mureș.

Cetatea Alba Iulia din MIG 21 by Adrian DulauÎn acest context, reprezentanții municipalităților și ai asociațiilor care au gestionat proiectele de candidatură au fost invitați luni, 4 aprilie, la o discuție cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu și cu secretarul de stat Corina Șuteu pentru a defini împreună un program de susținere cât mai clar și mai adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale fiecărui oraș.

”Apreciem inițiativa acestui parteneriat, în special pentru că se poate desfasura pe mai multe dimensiuni. Desigur, o temă inclusă în dosarul de candidatură, dar și alte elemente, de la susținerea unor evenimente până la oferirea de expertiză și formare profesională. Noi am subliniat pragmatic ce ne interesează, mai ales asocierea în proiecte de patrimoniu, cum ar fi Palatul Principilor. Prin semnarea unui protocol Ministerul Culturii ar deveni un partener al orașului și al celor implicați în viața culturală”, a declarat Nicolaie Moldovan, administrator public al municipiului Alba Iulia.

De asemenea, Alba Iulia vizează obținerea patronajului Ministerului Culturii pentru festivalul „Dilema Veche”, dar și utilizarea canalelor de comunicare specifice, de care dispune ministerul, pentru promovarea Cetății. Reprezentanții administrației locale au susținut inclusiv necesitatea ca cele două clădiri aprținând RADEF (cinematografele Dacia și Columna) să intre în patrimoniul municipalității, pentru a reuși o reconversie optimă a spațiilor și terenului.

Programul orașe europene se articulează în jurul a 4 direcții propuse de Ministerul Culturii: acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeană care a făcut parte din programul de candidatură, inițierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât și programatorilor culturali, elaborarea unei publicații dedicate orașelor candidate pentru a contura profilul și identitatea lor, revitalizarea în fiecare oraș a unui cinematograf de artă.

Reprezentanții municipalităților și-au arătat interesul pentru propunerile făcute și pentru un parteneriat pe termen lung cu Ministerul Culturii. În perioada următoare vor fi semnate protocoale de colaborare cu fiecare oraș în acest sens. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea