Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Municipiul Aiud reduce birocrația pentru cetățeni: Licitația pentru implementarea unei platforme informatice integrate, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru implementare platformă informatică integrată – pentru proiectul ” Educația – un pas înainte!”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.963.182 lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului constă în continuarea simplificării procedurilor administrative si reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând masuri din perspectiva back-office (adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea proceselor) si front-office pentru serviciile publice furnizate aferente competențelor partajate ale administrației publice locale din Municipiul Aiud din domeniul asistenței sociale și siguranței și ordinii publice.

Digitalizarea serviciilor publice în cadrul acestui proiect va urmări respectarea următoarelor principii cheie:

– Reducerea timpului de livrare a serviciului public de către cetățeni

– Reducere număr participând la proces: implicarea în cadrul procesului doar a participanților care aduc valoare adăugată procesului, respectiv implicarea participanților care prin prisma rolului și/sau informațiilor care le furnizează pot influența livrarea serviciului public.

– Digital în mod implicit: design de servicii publice care sunt simplu de utilizat de către toată lumea și se bazează pe tehnologii digitale

– Abordare focalizată pe cetățean: dezvoltarea de servicii publice mai bune, care sa deservească nevoile oamenilor și care sunt facile a fi utilizate.

– Simplificarea procedurilor: reducerea numărului de interacțiuni dintre cetățean și administrația publică în vederea obținerii serviciului public.

– O singură dată: presupune ca o informație existentă deja în cadrul adminsitrației publice locale să aibă un singur compartiment responsabil si să fie accesata în mod direct de către alte compartimente, fără a fi necesară implicarea cetățeanului.

– Reducerea costurilor administrative

Astfel, prin prezentul proiect se urmărește creșterea gamei de servicii oferite în sistem electronic, disponibilitate extinsa a serviciilor electronice către cetățeni, creșterea eficientei în tratarea solicitărilor.

În acest sens este avuta în vedere extinderea funcționalităților sistemului informatic actual în vederea digitalizării unor servicii furnizate de instituție din domeniul asistenței sociale și siguranței și ordinii publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea