Rămâi conectat

Ştirea zilei

Moody’s Investors Service reconfirmă buna administrare a municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

moodysMoody’s Investors Service a decis îmbunătățirea credit rating-ului municipiului Alba Iulia de la Ba1 negativ la Ba1 stabil.

Principalele motive ale acestei modificări de dată recentă sunt: modificarea rating-ului suveran (ratingul de ţară) de la Baa3 negativ la Baa3 stabil și aprecierea ca există influențe solide între situația financiară și operațională la nivel guvernamental și cele la nivel de autorități publice locale.

În același timp, Primăria Municipiului Alba Iulia a păstrat aceeași politică de management bugetar prudent și disciplina financiară și a obținut rezultate financiare bune reflectate în excedentele operaționale stabile, nivel de lichidități și indicatori financiari la niveluri corespunzătoare.

Anul trecut am decis evaluarea anuală a performanțelor financiare înregistrate de administrația locală. Nu sunt foarte multe primării care fac acest lucru în România! Noi o facem cu una dintre cele mai prestigioase instituții de rating financiar la nivel internațional, Moody’s. O facem transparent, obiectiv, profesionist, în deplin respect față de locuitorii municipiului. Nu poți fi o administrație cu rezultate care răspund nevoilor comunității, dacă nu iei decizii și nu le evaluezi într-un mod onest, la momentul potrivit, urmând recomandări juste și adaptate contextului în care ne desfășurăm activitatea. Primăria Alba Iulia se pregătește în acest an și în cel care urmează pentru accesarea de noi fonduri nerambursabile, cu care să continuăm dezvoltarea municipiului! Credibilitatea financiară și instituțională sunt fundamentale în fața comitetelor de evaluare ale viitoarelor aplicații de finanțare. De aceea, serviciul de rating anual pe care îl punem in aplicare acum, ne va arăta in mod constant ce ne permitem să susținem financiar, cât ne permitem să ne “întindem” cu investițiile ți cu întreținerea acestora. De asemenea, ratingul arată investitorilor o imagine clară, corectă a mediului în care doresc să vină să-şi deschidă o afacere, iar îmbunătăţirea ratingului nu poate decât să fie un argument în plus în favoarea noastră”, a precizat în context, Mircea HAVA, primarul Municipiului Alba Iulia.

Asistența de specialitate în vederea pregătirii obținerii rating-ului a fost asigurată de SC VMB Partners SA București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea