Rămâi conectat

Ştirea zilei

Monumentul Unității Naționale de la Alba Iulia, abandonat de autoritățile române: Construcția de două milioane de euro se degradează zi de zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Monumentul Unității Naționale de la Alba Iulia, abandonat de autoritățile române: Construcția de două milioane de euro se degradează zi de zi

Construit după numeroase scandaluri, apoi abandonat de autoritățile române, Monumentul Unității Naționale se degradează zi de zi!

În urma semnalului de alarmă tras de ziarul „Unirea”, primarul Gabriel Pleșa a ținut să facă unele precizări cu privire la starea în care se află Monumentul Unității Naționale la 5 ani de la inaugurare.

El susține că Monumentul Unității Naționale aparține Ministerului Culturii din anul 2018, în ciuda numeroaselor adrese transmise de către Primăria Alba Iulia pentru a prelua această construcție ridicată cu prilejul centenarului Marii Uniri.

Edilul a precizat că a discutat inclusiv cu actualul ministru al Culturii, Raluca Turcan, dar toate demersurile municipalității făcute de-a lungul anilor de a prelua mausoleul au rămas fără niciun rezultat.

Totodată, sculptorul Mihai Buculei, autorul operei, i-ar fi spus că pentru întreținerea monumentului este necesară tratarea pietrei din construcția acestuia cu o substanță specială. Dacă pentru acoperirea inscripțiilor obscene apărute recent pe Monumentul Unității Naționale nu a fost necesară decât o mână de vopsea, cum se spune, așadar cheltuieli nesemnificative, pentru refacerea vopselei de pe suprafața afectată de intemperii costurile vor fi mult mai mari, iar Primăria Alba Iulia nu și le poate asuma atât timp cât construcția nu-i aparține, a subliniat primarul Gabriel Pleșa.

Vă amintim că toate cele 4 coloane sub formă de cruci ale Monumentului Unității Naționale care se unesc într-o boltă la vârf prezintă pete de de igrasie și mucegai, care sunt mai intense în treimea superioară a construcției, apropiindu-se de culoarea neagră.

În 2018, construcția Monumentului Unității Naționale a costat două milioane de euro!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Citește și: Șoferul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea