Rămâi conectat

Politică Administrație

Moment istoric! Consumul de marijuana legalizat în Colorado din 1 ianuarie 2014. Coadă la magazine!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

iarba-liber-coloradoPrimul stat din lume care a eliberat licențe pentru cultivarea și comercializarea marijuanei, legalizând astfel vânzarea și consumul recreațional de „iarbă”, este Colorado, SUA. Miercuri, în prima zi din 2014, în fața magazinelor legale s-au format cozi lungi, marcându-se astfel un nou capitol în cultura drogurilor din America și din lumea întreagă.

 În urma acestei modificări legislative, oficialitățile din Colorado anticipează un venit suplimentar la bugetul statului, doar în primul an, de 578 de milioane de dolari, încluzând aici și cele 67 de milioane de $ prin taxare directă.

În prima zi din 2014, sute de consumatori de marijuana din statul Colorado, SUA, s-au aliniat entuziasmați la coadă la primele magazine legale care comercializează “iarbă”. Din 2012, când comunitatea a decis “legalizarea” printr-un referendum, autoritățile au reușit să pună la punct un sistem complex de taxare, autorizare, control și asistență pentru producători, comercianți și cumpărători deopotrivă.

Până în prezent, în Colorado au fost eliberate licențe de funcționare pentru 136 de magazine autorizate să vândă marijuana și produse care să conțină substanța activă a plantelor. Au fost autorizate de asemenea 78 de societăți care să cultive aceste plante.

Legalizarea nu este universală, ea fiind valabilă în 33 de orașe de pe teritoriul statului Colorado. Fumatul marijuanei în public rămâne în continuare ilegală.

Potrivit dailymail.co.uk, alte cinci state din SUA sunt în procedură pentru adoptarea legislației prin care să fie legalizat consumul recreațional de cannabis. Este vorba despre Washington, Delaware, Hawaii, Maine, Rhode Island and Vermont.

sursa foto: afp


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea