Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Modernizarea Spitalului Judeţean Alba: Cărucioare de inox pentru transportul hranei pacienţilor şi sală de mese pentru personal

Dragoş Suciu

Publicat

în

bucatarieÎmbunătăţirea standardelor de performanţă şi respectarea legislaţiei medicale au devenit prioritare în Spitalul din Alba Iulia de la preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean Alba. Modernizarea bucătăriei şi dotarea corespunzătoare a acesteia au fost nişte obiective importante.

Recent bucătăria şi fiecare secţie a Spitalului au fost dotate cu cărucioare şi veselă pentru transportul hranei pacienţilor. De asemenea, s-a realizat şi o sală de mese pentru personalul angajat, care contra cost, poate servi felul doi preparat în bucătăria spitalului.

„Au fost achiziţionate cărucioare speciale pentru transportul hranei pacienţilor. Acestea sunt din inox cu închidere ermetică. Sunt foarte uşor de manevrat, se păstrează foarte bine şi se pot curăţa şi dezinfecta foarte bine. De asemenea, s-au achiziţionat şi vase de inox pentru fiecare secţie. În funcţie de cerinţele fiecărei secţii, numărul de pacienţi, diversitatea meniurilor, s-au luat nouă cărucioare mari şi cinci cărucioare mici speciale pentru acest serviciu. Vasele în care este transportată hrana au fost achiziţionate în funcţie de aceleaşi principii”, a explicat Nicoleta Vesa , asistent dietetician la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Angajaţii pot plăti o masă caldă

Bucătăria Spitalului prepară zilnic, un fel de mâncare şi pentru personalul instituţiei sanitare, care doreşte să plătească pentru o porţie de mâncare caldă.

„Ne autogospodărim pentru masa personalului, care doreşte să mănânce în instituţie. În fiecare zi de luni se afișează în  secție meniul pentru o săptămână, atât pentru pacienți cât și  angajații Spitalului. Personalul trebuie să anunțe când dorește să servească masa în sala de mese, dimineața până la ora 10. Se servește numai felul doi, iar o porție costă 5 lei. Plata mesei se reține din salariu. În media avem la masă 25 de persoane pe zi. Sunt asistente, medici, infirmiere care preferă o mâncare caldă în locul unor covrigei”, a mai spus Nicoleta Vesa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea