Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea și dotarea ambulatoriului din Cugir: Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modernizarea și dotarea ambulatoriului din Cugir: Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare pentru proiectul „Achiziție de dotări în cadrul proiectului Modernizare ambulatoriu Cugir”. Valoarea totală estimată este de 375.222,36 de lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului este similar cu obiectivul specific 8.1 A al Axei prioritare 8, respectiv: creşterea accesibilităţii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sarace si izolate, în oraşul Cugir, judeţul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate în regim ambulatoriu in contextul in care ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir deserveşte atât zona urbana, cât si zonele rurale învecinate. Este vorba despre o populaţie totala de aproximativ 35.000 de locuitori, atat locuitori ai oraşului Cugir, cat si ai localităţilor învecinate, ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir fiind unicul furnizor public de servicii medicale în asistenta medicala ambulatorie din zona.

Calitatea ridicata a dotărilor medicale va conduce atât la eficientizarea sistemului de sanatate, in general, prin reducerea internărilor evitabile, cât si la accesibilizarea ofertei de servicii de asistenta în cadrul ambulatoriului.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Imbunatatirea si completarea serviciilor medicale furnizate locuitorilor din oraşul Cugir si împrejurimi, prin dotarea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Cugir cu echipamente medicale performante, care vor permite diagnosticarea si tratarea cu succes a unei game mai largi de afecţiuni.

2. Reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte starea de sanatate a populaţiei din oraşul Cugir si împrejurimi, mai ales din zonele rurale defavorizate economic, prin diagnosticarea incipienta si tratarea cu succes a unor afecţiuni mai puţin grave, ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite si la reducerea internărilor evitabile.

Grupul tinta

Grupul tinta care va beneficia de rezultatele proiectului este format dintr-o populaţie de aproximativ 35.000 locuitori dispersaţi geografic pe zeci de kilometri ca urmare a zonei montane în care se afla oraşul si a arondării mai multor comune aflate în vecinătate.

In cifre absolute, conform recensământului efectuat in 2011, populaţia oraşului Cugir se ridica la 21.376 de locuitori, in scădere fata de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 25.977 de locuitori. Declinul demografic care caracterizează oraşul Cugir este dublat de un proces accentuat de imbatranire a populaţiei, ceea ce se traduce intr-o nevoie mai mare de servicii medicale. La populaţia oraşului Cugir, se adauga populaţia localităţilor componente (Bocsitura, Bucuru, Calene, Feteni, Goasele, Mugeşti si Vinerea), precum si pentru populaţia comunelor din apropiere: Ceru-Bacainti, Blandiana, Salistea, Sibot.

În mod indirect grupul tinta al proiectului va fi reprezentant de comunitatea de cetateni, care vor beneficia de servicii medicale nespitalicesti de o calitate ridicata si astfel nu vor fi nevoite sa migreze spre marile centre urbane sau înafara tarii. Comunitatea va avea cel mai mult de câştigat de pe urma implementării proiectului, deoarece prin acesta se vor asigura premisele unui nivel de sanitate crescut pentru cetateni si un nivel ridicat al calitatii serviciilor medicale oferite la nivel local.

Descriere Tehnica

Se va realiza conform propunerii de amplasare RMN in 5 module.

Se vor respecta condiţiile de compatibilitate electroinangnetica impuse de manualul de preinstalare sistem RMN astfel:

• respectarea distantelor minime fata de calculatoare, instalaţii electrice/electronica si alte sisteme integrate in grupul modular

• respectarea distantelor fata de masele in miscare/statice in zona de instalare

• integrarea de materiale absorbante de vibraţii in zonele critice

• in zona RMN structura se va realiza din otel inox

In aria care reprezintă zona de instalare RMN la o distanta mai mare de l,5m de izocentrul magnetului structura de rezistenta va fi realizata din materiale nonmagnetice (otel inox si/sau alte neferoase) sau respectând cerinţa de lOOkg/mp in aceasta zona.

Izolaţia termica se va realiza cu vata minerala si panouri termoizolante cu poliuretan.

Izolaţia fonica se va realiza cu vata minerala si panouri din lemn in zona cuştii Farraday si a camerei tehnice.

Structura de rezistenta este alcatuita din profile metalice : stâlpi din profil RHS 80x80x3, grinzi RHS 140x80x3, 200x100x3 din otel S235 sau otel inox.

Sistem de detecţie si alarmare incendiu cu centrala convenţionala Smart Line 020/2, sirene de interior si exterior INIM IS 0020RE, INIM IVY-R, buton de panica si detector de temperatura, toate componentele si traseele de cablu fiind plasate la distanta de 2.5 m fata de izocentru pentru respectarea condiţiilor de compatibilitate si interferenţe magnetice.

Placa de suport a grupului modular va fi o placa de beton armata cu plasa sudata din otel cu ochi lOOxlOOmm si beton tip B300, cu grosimi de minim 20 cm pe toata suprafaţa si 35 cm in zona de amplasare a sistemul RMN, astfel incat masa plăcii de beton din aceasta zona sa fie de minim 600 kg/m2, conform documentaţiei sistemului. De asemenea suprafaţa plăcii de beton va fi cu 1 metru mai mare decât perimetrul grupului modular din propunerea de amplasare.

Instalaţia electrica va fi realizată avand incluse:

-trasee de cablu de alimentare a instalaţie RMN în conformitate cu cerinţele tehnice; -trasee separate pentru fiecare camera alimentate din tabloul electric dedicat; -Canale cablu si pro file de suport pentru cabluri. -Instalaţii protejate min. 1P42;

-prizele de albe, tip Shuco PT, duble, pentru 220V; -întrerupătoare tip PT;

-cablu electric CYY-F 3×1,5 mm -cablu electric MYYM 3×2,5 mm.

Tamplaria se realizează din profil PVC, 5 camere, cu latimea de 70 mm si geam termopan compus din doua foi de sticla avand o grosime totala de pana la 36 mm.Sticla folosita la confecţionarea geamurilor termopan are o grosime de 4 mm, din sticla Float Low-E. Profilele uşilor vor fi din profil PVC.

Încălzirea se realizează cu film de carbon KH 310 integrat in pardoseala, acoperind o suprafaţa min 70 % din camera. Controlul termic se va face cu termostat de perete inteligent R8800.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| AVARIE GRAVĂ la barajul din Roșia Montană: Peste 250 de cetățeni din zona de risc au fost evacuați. Care este situația actuală

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| AVARIE GRAVĂ la barajul din Roșia Montană: Peste 250 de cetățeni din zona de risc au fost evacuați. Care este situația actuală

Pe parcursul nopții, 268 de persoane, aflate în zone cu potențial risc, au fost informate asupra măsurii de evacuare preventivă.

Anunțarea acestora a fost făcută prin emiterea a 4 mesaje RO-ALERT, concomitent cu anunțarea fizică de către echipaje mixte formate din pompieri, polițiști, jandarmi și reprezentanți ai administrației locale, care au explicat populației importanta evacuării preventive.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma acestui demers, 70 de persoane s-au autoevacuat la rude în localitățile limitrofe, 14 persoane au fost evavuate cu mijloace și în spații asigurate de catre autoritățile locale (orașele Abrud și Cîmpeni) iar restul persoanelor au refuzat evacuarea.

În aceste momente se lucrează cu utilaje de mare capacitate (buldozere și vole) pentru crearea unui drum de acces necesar autospecialelor de intervenție, având în vedere că drumul este impracticabil până la baraj.

Au fost dislocate 6 motopompe de mare capacitate, fiecare având posibiliatea de evacuare de 10.000 l/min. Concomitent, un expert care a întocmit documentația ce a stat la baza obținerii autorizației de funcționare a barajului vizat, împreună cu alți specialiști ai SGA, expertizează avaria pentru stabilirea cu exactitate a riscurilor și a metodelor de urmat pentru reducerea acestora.

În total, la această misiune au fost angrenate următoarele forțe și mijloace:
– ISU Alba: 71 militari, 2 camioane cu 2 motopompe, 2 microbuze, 8 autoturisme, 2 autospeciale de interventie;
– Pentru gestionarea situației, ISU Alba a alertat întregul personal operativ;
– a fost dispusă trimiterea în zona afectată a încă 4 motopompe de mare capacitate de la ISU HD, ISU MS, ISU CJ și ISU BH;
– IJJ: 60 jandarmi cu 15 auto;
– IPJ: 16 polițiști cu 7 auto;

De asemenea, dorim să precizăm că începând cu ora 06:00 domnul secretar de stat Raed Arafat a ajuns la fața locului, având o ședință de lucru cu reprezentanții tuturor instituțiilor și operatorilor economici implicați în această misiune.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| AVARIE GRAVĂ la barajul din Roșia Montană: Locuitorii din apropierea Tăului Mare, EVACUAȚI

BONTEA Alexandru

Publicat

în

UPDATE| AVARIE GRAVĂ la barajul din Rosia Montană: Locuitorii din apropierea Tăului Mare, EVACUAȚI

Pompierii din județul Alba sunt în alertă maximă, după o avarie gravă a fost semnalată la golirea de fund a barajului de la Tăul Mare. Din primele informații, se pare că s-au desprins pietre din baraj care au blocat vanele care permit deversarea controlată a apei. Avaria a fost semnalată sâmbătă noaptea de către primarul comunei Roșia Montană, Eugen Furdui.

Mobilizare de amploare în Apuseni. A fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Potrivit ISU Alba, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al com. Roșia Montană, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenței.

La nivelul ISU Alba a fost alertată de asemenea grupa operativă, iar personalul subunităților de intervenție aflat în ture libere a fost chemat la serviciu pentru creșterea capacității de intervenție.

În zona Lacului Piscicol Tăul Mare au fost dislocate următoarele forțe și mijloace:

– 2 Autocamioane de Intervenție dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate (fiecare 10.000 l/min)
– 2 autospeciale 4×4 cu capacitate mărita de trecere;
– 2 microbuse de transport
– 3 ofițeri si 40 de subofiteri si soldați aparținând ISU Alba
– buldozer asigurat prin grija administrației locale pentru facilitarea accesului autospecialelor de Intervenție
– personal aparținand IPJ si IJJ pentru asigurarea ordinii publice si a celorlalte măsuri specifice.

În cadrul ședintei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au participat, în sistem de teleconferință, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general- locotenent Dan-Paul Iamandi.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, a fost suplimentată resursa de intervenție cu alte 4 motopompe de mare capacitate din județele Bihor, Cluj, Hunedoara și Mureș.

Menționăm că pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nevoie forțele si mijloacele de intervenție pot fi suplimentate.

Localnicii din avalul lacului de acumulare EVACUAȚI din gospodării

UPDATE: Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

Relocarea cetățenilor va fi temporară în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, iar transportul acestora se va realiza cu mijloace proprii sau ale autorităților locale si ale ISU Alba (7 microbuse). La nevoie aceste mijloace vor fi suplimentate cu autoturisme ale operatorilor economici de transport din zona. Spațiile identificate pentru cazarea localnicilor se afla la internate scolare si sali de sport din orașul Abrud și orașul Cîmpeni, avănd o capacitate de cazare totală de aproximativ 400 de persoane.

Mesaj Ro-Alert dupa avaria de la lacul Tăul Mare

Totodată, pentru informarea cetățenilor, ISU Alba a transmis un mesaj prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Populatia de pe raza localității Roșia Montană va lua imediat măsuri pentru autoevacuare, ca urmare a avariei de la barajul lacului de acumulare Tăul Mare. Persoanele care nu se pot autoevacua, vor fi evacuate cu sprijinul autorităților locale.

Reprezentanții ISU Alba au mai transmis că în acest moment NU EXISTĂ UN RISC IMINENT PENTRU POPULAȚIA DIN AVALUL ACUMULĂRII, însă PREVENTIV, se impun măsuri pentru evacuare.

Autoritățile locale și județene au luat măsuri pentru punerea în siguranță a acumulării. Autoritățile vor aduce la cunoștința populației dacă starea de risc va impune alte măsuri.

Reamintim că măsura evacuării populației a fost luată preventiv, în acest moment neexistând un risc iminent pentru populație.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă în comuna Mogoș: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă în comuna Mogoș: A fost solicitat avizul din partea APM Alba
Primăria comunei Mogoș a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul de îmbunătățire a sistemului de alimentare cu apă.
Situația existentă

Comuna Mogoș deține un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă din surse proprii.

Rezevorul de alimentare al comunei este alimentat din 3 izvoare, a cărei apă este tratată într-o stație de clorinare amplasată în gospodăria de apă.

Pentru suplimentarea rezervei de apă, primăria comunei Mogoș dorește captarea unui izvor din torentul aparținător Văii Țupilor, pentru care s-a realizat un studiu hidrogeologic și unul de protecție.

Elit - Gustul Desăvârșit
Situatia propusă

Izvorul care se va capta se află la cota 1057m. Conducta de aducțiune proiectată conform calculelor va fi din PEHD De 90mm PN16, PN10 și PN6 în lungime totală de 3700 m care va ajunge la stația de clorinare și la rezervorul existent de 200 m3 situat la cota 886.54 radier.

Pe traseul conductei de aducțiune s-au amplasat două cămine de reductor. Primul cămin de reductor CR1 va fi amplasat la cota 897, iar al doile-a cămin de reductor CR2 va fi amplasat la cota 792.

Pe traseul aducțiunii se vor amplasa 4 cămine de vane, golire, aerisire și cu reductoare de presiune amplasate conform planurilor de situație anexate.

Căminele vor fi cu camere din prefabricate de beton armat în care se vor monta instalaţiile aferente.

Dimensiunile căminelor vor fi în funcţie de numărul, mărimea vanelor care urmează a fi montate în cămine şi adâncimile de pozare a conductelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea