Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Modernizarea parcului „Avram Iancu” din Blaj se apropie de sfârşit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Autorităţile publice locale vor încheia lucrarea de modernizare a celui mai mare parc din Blaj în aproximativ o lună. Amplasat în zona centrală a municipiului, Parcul “Avram Iancu” a fost reabilitat după ideea câştigătoare rezultată în urma unui concurs de soluţii. Varianta de amenajare aleasă cuprinde: realizarea unui loc de joacă atractiv pentru copii, amenajarea unei fântâni arteziene, montarea de bănci, coşuri de gunoi şi cişmele cu apă potabilă, construirea unei tribune cu bănci pentru părinţi, spaţii administrative, sistematizarea şi modernizarea lacului, montarea a 17 aparate de fitness în aer liber şi a 3 mese de ping-pong, amenajarea spaţiilor verzi şi construirea unui gard împrejmuitor. De asemenea prin construirea unui foişor edilii îşi doresc să ofere blăjenilor atât un spaţiu pentru organizarea unor spectacole în aer liber dar iau în considerare pe viitor chiar oficierea căsătoriilor în timpul anotimpului cald. Primăria are în vedere şi o mai bună punere în valoare a „Stejarului lui Avram Iancu”, adevărat monument al naturii, vechi de peste 600 de ani, ce este adăpostit de parc.
Proiectul de modernizare a parcului a mai cuprins şi componenta de extindere a sistemului de iluminat public. De asemenea au fost refăcute aleile şi zonele de acces spre parc, începând cu intrarea dinspre Bulevardul Republicii. „Administraţia publică locală va continua şi pe viitor să pună amenajarea parcurilor şi a spaţiilor verzi pe primul loc în strategia de dezvoltare urbanistică şi edilitară. Pe agenda Primăriei în următorii 2 ani se mai află crearea de noi parcuri în zona Grupului Şcolar „Timotei Cipariu” şi pe Câmpia Libertăţii spre Grădina Botanică, şi modernizarea celor deja existente la Mănărade şi pe strada Petofi Şandor”, declară primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.
Primăria Blaj a investit major în ultimii ani în proiecte de dezvoltare şi modernizare a spaţiilor verzi. În prezent se mai derulează un alt proiect de reabilitare a parcului din zona centrului istoric iar anul trecut în toamnă a fost înfiinţată o grădină publică în spatele Catedralei Ortodoxe „Sfânta Maria”. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea