Rămâi conectat

Actualitate

Mission accomplised pentru polițiștii IPJ Alba cu ocazia Târgului de Fete de pe Muntele Găina 2013

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Targul de Fete de pe Muntele Gaina19În perioada 20-21 iulie 2013, pe durata manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea tradiţională „Târgul de fete” de pe Muntele Găina, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a asigurat un dispozitiv de ordine publică format din 250 de poliţişti (de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, criminalistic şi investigarea fraudelor), care alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi lucrători din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Alba au acţionat, potrivit competenţelor, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, pe perioada manifestărilor.

Potrivit IPJ Alba, “eforturile depuse de poliţişti atât în perioada premergătoare cât şi pe durata manifestărilor cultural-artistice, când au fost în permanenţă pregătiţi pentru a acţiona în caz de nevoie, a meritat din plin, ca dovadă că, pe parcursul manifestărilor, nu au fost înregistrate evenimente negative, nu au fost comise infracţiuni şi nu au fost înregistrate stări conflictuale.

La buna desfăşurare a manifestărilor au contribuit şi cetăţenii participanţi care, în general, au respectat sfaturile preventive şi recomandările adresate de poliţişti şi au înţeles că pentru a nu deveni victime sau infractori, este necesară adoptarea unei atitudini civice şi respectarea normelor de convieţuire socială.

Pe parcursul celor două zile, în zona de desfăşurare a manifestărilor, poliţiştii au constatat încălcări ale normelor legale pentru care au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.100 lei, din care 7 la Legea 12/1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor comerciale ilicite şi 3 pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere (2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice) şi au fost confiscate bunuri în valoare de 640 de lei. De asemenea au fost reţinute în vederea suspendării 2 permise de conducere.

Pentru a reduce riscul unui ambuteiaj, care ar fi blocat accesul autovehiculelor, au fost fixate mai multe posturi de control al traficului rutier pe traseele de urcare şi coborâre de pe munte.

Poliţiştii au dirijat traficul rutier şi au îndrumat conducătorii auto pentru a ajunge în siguranţă la locul de destinaţie, oferind ajutor tuturor celor care au avut nevoie.

În vederea reducerii riscului rutier, aproximativ 100 de poliţişti au acţionat pe cele 3 drumuri naţionale, respectiv DN74 (Alba Iulia – Avram Iancu), DN 74A (limită judeţul Hunedoara – Câmpeni) şi DN75 (limită judeţul Cluj – limită judeţul Bihor) şi alte drumuri judeţene.

Prezenţa activă a poliţiştilor rutieri la orele de vârf şi pe principalele artere de circulaţie, a avut ca rezultat neînregistrarea de accidente rutiere cu victime.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea