Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Hava SUSȚINE boicotarea firmelor austriece: „Mofluzul cancelar ar putea simți pe pielea lui ca România are un PIB foarte apropiat de al Austriei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Hava SUSȚINE boicotarea firmelor austriece: „Mofluzul cancelar ar putea simți pe pielea lui ca România are un PIB foarte apropiat de al Austriei”

Europarlamentarul PNL de Alba, Mircea Hava, a revenit cu un mesaj în urma votului negativ dat de către Austria țării noastre, în vederea aderării României la spațiul Schengen.

„Să vă spun ce cred despre supărarea românului pe trădarea austriacului.

Cred că nimeni nu s-ar fi așteptat. Tocmai situația asta “v-am mâncat din palmă și ne-ați dat o palmă” transformă blândul în afurisitul român. Suntem un popor al momentului, care reacționează ca atare. Poate dacă austriecii votau ok, a doua zi mulți își ascuțeau drujbele și-și lustruiau schiurile. Dar n-a fost să fie. Aici, și noi avem vina de a nu fi anticipat. Cu toată răspunderea, asta n-a intrat pe radarul diplomației românești.

Pot să spun că statul nu are cum deveni atât de ofticat încât să înceapă să blocheze, să obstrucționeze fățiș interesele Austriei. Nu cred că indignarea mută ne ajută, dar nici că balanța exporturilor poate fi ignorată de statul român. În schimb, dacă o poziție ca cea a CEO-ului din Alba care a întors din drum trenul bunelor intenții se multiplică, și capătă o formă în rândul a zeci de manageri de top, mofluzul cancelar ar putea simți pe pielea lui ca România are un PIB f apropiat de al Austriei. Și cu asta, negativismul personalității sale ar putea lua un bobârnac de la oamenii de afaceri austrieci care trebuie să ducă bani acasă.

Da, m-aș bucura să văd că fidelitatea pentru cauză e de durată și că, fără a avea ceva profund personal cu un austriac anume, guvernul de la Viena trebuie să înțeleagă că a greșit și față de oamenii lor. Și da, românii pot face ca atunci când firmele austriece-și verifică balanța, cel care va deconta și va da socoteală să fie Herr Karl. Nu e deplasat să priceapă că pe aici ospitalitatea merge braț la braț cu buna-credință și că astfel de reacții nu sunt șicanări de trotuar, ci un popor care-ți poate răspunde solidar.

Deci, dacă firmele austriece sunt parte din soluție, merită efortul de a-i transforma în solii unui mesaj.”, a scris europarlamentarul PNL de Alba, Mircea Hava, în mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea