Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Mircea Hava: ”PDL merge înainte. Împreună cu cei care doresc vom construi dreapta românească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Realegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, contestată de una dintre contracandidate – Elena Udrea, a stârnit reacţii diferite din partea liderilor Organizaţiei Judeţene Alba a PDL, în funcţie de tabăra în care s-au aflat la Convenţia PDl de sâmbătă, 23 martie, şi moţiunea cărui candidat au susţinut-o.

Referitor la scandalul iscat după anunțarea rezultatelor, preşedintele PDL Alba, primarul Mircea Hava, care a semnat și a susținut moțiunea ”România Dreaptă” cu care Blaga a câștigat alegerile interne a declarat pentru ziarulunirea.ro:

S-a făcut atâta scandal, un scandal făcut de oameni care nu ştiu să piardă, de oameni care n-au lucrat cu adevărat într-un partid, oameni care au venit în partid când partidul era la putere, bineînţeles, din alte partide. Ceea ce s-a întâmplat după anunţarea rezultatului votului n-aş fi crezut niciodată că s-ar fi putut întâmpla în interiorul PDL-ului. Să-ţi acuzi colegii de partid de furt în momentul în care ai avut oameni în fiecare comisie de numărare  (a fost în fiecare moţiune câte un reprezentant), cum putea cel de la moţiunea Blaga, supravegehat de ceilalţi doi, să fure voturi? E un lucru incredibil. Voturile au fost renumărate înainte de contestaţia Elenei Udrea de către domnul Petrescu (omul ei), după care s-au semnat procesele verbale, s-au pus în plicuri şi s-au sigilat. Doamna Udrea a declarat că voturile au fost duse imediat la partid. Total neadevărat. Ele au fost duse la partid la o oră şi jumătate după declaraţia ei. De altfel, comisia s-a reîntrunit la sediul partidului, a procedat la renumărarea voturilor, comparându-le din nou cu procesele verbale încheiate, şi rezultatul este cel anunţat în finalul Convenţiei Naţionale”, a spus Hava.

Declarația unui alt reprezentant al PDL Alba, aflat în ”tabăra Udrea”, a fost comentată scurt: ”Am văzut declaraţia domnului Negruţ, care a făcut parte din comisia de numărare a voturilor din partea Elenei Udrea, iar declaraţia lui, după parcursul său politic din ultimii ani, nu mă mai miră”.

În ceea ce privește mesajul transmis de preşedintele Traian Băsescu după închiderea Convenției, președintele PDL Alba consideră că este o opţiune care trebuie respectată:

Este opțiunea dânsului pe care eu o respect. Am fost camarazi peste 20 de ani, am câştigat de nenumărate ori împreună, dar, din păcate, când am pierdut, am pierdut singuri. Nu am fost eu, Mircea Hava, respectiv PDL Alba o piatră de moară pentru preşedintele Băsescu. Am fost oameni, aşa cum ştiu toţi, care ne-am făcut datoria faţă de oameni, de ţară şi de preşedinte. Mai mult nu aş vrea să comentez deocamdată pe această temă. Un singur lucru aş vrea să le mai spun tuturor: PDL merge înainte pe propriile lui picioare şi împreună cu cei care doresc vom construi dreapta românească”, a mai spus Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea