VIDEO| Minunile județului Alba: Poiana Dragostei, în formă de inimă, un adevărat loc de poveste creat de natură
Poiana Dragostei sau Poiana Inimii, denumire provenită de la forma de inimă, un adevărat loc de poveste creat de natură
O poieniță în formă de inimă, apărută în mijlocul unei păduri de stejar, reprezintă unul dintre locurile de poveste din județul Alba.
Locul pare încremenit în timp. Stejarii seculari au văzut de-a lungul veacurilor cete de haiduci trăgând din flinte, dar și perechi de îndrăgostiți din povești de iubire de mult apuse.
Localnicii din Bucerdea Vinoasã, localitatea aflată la 3 kilometri de minunea din pădure, își amintesc că pe vremuri se întâlneau cu fetele în poieniță și încingeau hore de răsuna tot codrul. „De aia i-a rămas numele de Poiana Dragostei. Cum au lăsat-o bătrânii, așa am găsit-o și noi”, au spus localnicii.
Nimeni nu știe cum a luat naștere inima. Sătenii ştiu din tată în fiu că inima a apărut în mijlocul celor 260 de hectare de pădure, în urmă cu câteva sute de ani.
În apropierea poieniţei se află stâncile numite Piatră Craivii, unde legenda spune că ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor. Cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, ea se mai numește, popular, și Poiana Inimii și are, într-adevăr, forma unei inimi, care poate fi observată cel mai bine de pe versantul opus.
Accesul este destul de uşor. Din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, cale de trei kilometri, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO. Proiectele de mobilitate din Alba Iulia și efecte. De ce SEMAFOARE în loc de SENSURI GIRATORII. Explicațiile primarului Gabriel Codru Pleșa
VIDEO. Proiectele de mobilitate din Alba Iulia și efecte. De ce SEMAFOARE în loc de SENSURI GIRATORII. Explicațiile primarului Gabriel Codru Pleșa Ce efecte vor avea lucrările și proiectele de mobilitate urbană din municipiul Alba Iulia? Este nu doar o întrebare ci și o curiozitate a multora dintre cetățenii urbei din Ardeal, după o îndelungă […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 11 ore
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
14 septembrie – Înălţarea Sfintei Cruci, singura sărbătoare în care se ţine post aspru
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
14 septembrie – Ziua Inginerului Român, o profesie cu tradiție veche în România
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
15 septembrie – Ziua Internațională a Democrației, un drept fundamental al cetățenilor, bazat pe libertate, egalitate, transparență și responsabilitate
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi