Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Editorial

Mintea de pe urmă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Ceea ce părea de neconceput în urmă cu ceva vreme, s-a petrecut: Guvernul PDL a căzut la vot în Parlamentul României! Păcat că acest lucru s-a petrecut în momentul în care la comandă se afla Mihai Răzvan Ungureanu, dispus să facă altfel de politică. Sărmanul n-a apucat să semneze acte, nici cât să-şi consume cerneala din stilou. A parafat însă HG nr. 966/2011, în care se stipula predarea în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tg. Mureş. A fost picătura care a umplut paharul nemulţumirilor, acumulate în timpul în care Emil Boc era şef la Palatul Victoria.
Democrat-liberalii trec în opoziţie. Nici măcar mentorul lor, Traian Băsescu, n-a mai avut forţa să evite picajul. Majoritatea liderilor şi-au asumat acest eşec. Abia acum ceaţa s-a ridicat şi Elena Udrea recunoaşte: „Am ajuns aici pe mâna noastră. Fie ne-am asumat măsuri care ne-au costat enorm electoral, dar am dovedit astfel responsabilitate şi competenţă la guvernare, fie am greşit. Am greşit că nu am comunicat suficient şi nu am făcut o permanentă informare a cetăţenilor cu privire la justeţea acţiunilor noastre. Am greşit că am susţinut oameni care au dăunat imaginii partidului prin incompetenţă ori prin faptele lor. Dar mai ales am greşit că ne-am lăsat furaţi de guvernare şi am uitat să facem politică!”
Cuvinte frumoase, pline de înţelepciune şi maturitate politică, însă ele se încadrează perfect în proverbul: „Dă-i românului mintea de pe urmă!”
Acum patru ani, PDL a venit la putere pe uriaşul val de simpatie de care se bucura preşedintele Traian Băsescu. Odată instalaţi la masa îmbelşugată, oamenii lui Emil Boc s-au situat deasupra poporului. Într-un dispreţ total faţă de cei ce i-au ales, „portocali” n-au mai ascultat de glasul celor mulţi: „Dacă am ajuns la guvernare, nu mai avem nevoie de sfatul nimănui. Noi ştim ce avem de făcut!” Au creat în jurul lor un scut aproape ermetic, foarte greu de penetrat. Au ignorat masele şi asta i-a costat extrem de mult…
Tot Elena Udrea continuă: „O moleşeală şi o apatie specifice puterii ne cuprinseseră şi parcă nu ne mai interesa exercitarea ei pentru încă o zi. Într-un moment în care clasa politică, discursul politic au coborât atât de mult, când principiile lipsesc, iar oferta politicienilor este searbădă, respingătoare, demagogică sau se măsoară în pungi electorale, este nevoie de altceva. PDL are şansa istorică să indice un nou drum electoratului. Că ne place sau nu, cred ca suntem obligaţi acum să pornim pe acest drum!”
Dacă aşa gândesc toţi liderii democrat-liberali, atunci sunt semne că nimic nu e pierdut. În credinţa romano-catolică există Purgatoriul, un loc de curăţire a sufletelor păcătoase înainte de a avea acces în Rai. În majoritatea religiilor, ispăşirea păcatelor se face prin suferinţă şi căinţă. Până la alegerile parlamentare din toamnă, PDL este obligat să treacă prin Purgatoriu şi doar după-aceea să aştepte Judecata de Apoi (a electoratului).
Deocamdată USL se află pe cai mari. Victor Ponta a format noua echipă guvernamentală şi astăzi aşteaptă rezultatul votului de învestitură în Parlament. Dacă au tras învăţămintele necesare şi vor proceda în consecinţă, în toamnă vor intra în sânul lui Avraam. Dacă nu, vor ajunge la vorbele politice ale Elenei Udrea: „În  şapte luni, oamenii ne vor regreta…!

Dumitru HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea