Ministrul Turismului, Mircea Dobre: Vulcanizările auto, frizeriile și saloanele de coafură ar putea fi impozitate în viitor pe suprafața comercială utilă, și nu pe profit

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a anunţat că o serie de afaceri din sfera serviciilor, precum vulcanizările auto, frizeriile și saloanele de coafură, ar putea fi impozitate în viitor pe suprafața comercială utilă, și nu pe profit, ca în prezent, așa cum se întâmplă deja din acest an cu hotelurile și restaurantele.
De mulți ani, o parte dintre hotelierii și patronii de restaurante din România reclamă că legea îi defavorizează pe cei care își declară profiturile și îi avantajează pe agenții economici care declară pierderi. Ei au cerut fiecărui ministru al Turismului, începând cu Elena Udrea, să fie taxați pe numărul de camere sau suprafața restaurantului, nu pe profit. În acest fel, argumentau ei, cei cinstiți vor plăti mai puțin, iar statul va lua niște bani și de la ceilalți, care nu plăteau impozit pe profitul inexistent.
Inițiatorul acestui proiect a fost Mircea Dobre, actualul ministru al Turismului. El a declarat acum pentru Profit.ro că, dacă acest impozit specific, introdus la 1 ianuarie, va funcționa pentru hoteluri și restaurante, ar putea fi extins și pentru alte tipuri de servicii. „Se poate lansa o discuție pentru a aplica această Lege și pe alte tipuri de servicii.
De exemplu, servicii de coafură, frizerie, vulcanizare auto… Lăsând la o parte calitatea serviciilor, pe mine mă interesează foarte mult partea de combatere a evaziunii fiscale, care este o problemă de siguranță națională”, a spus ministrul. El a explicat că Guvernul va face o analiză vis-a-vis de ce se întâmplă în cazul hotelurilor ș restaurantelor, urmând să ia în calcul la un moment dat ca acest tip de taxare să fie extins și pe alte servicii.

 

„În funcție de ce se va întâmpla cu această Lege, să vedem rezultatele financiare, să vedem cum va evolua și calitatea serviciilor în turism și alimentație publică… O analiză clară și coerentă putem să facem abia după un an și ne putem gândi, dacă totul este ok, să putem să introducem acest tip de lege inclusiv în alte servicii mai mici ca pondere în fiscalitatea din România”, a explicat Dobre. Ministrul a vorbit, în cazul acestor servicii, tot de un impozit pe suprafața utilă comercială, care să-i încurajeze „pe cei cinstiți, care dau bonuri”.

ELIT
Sursa: profit.ro

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...