Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: Voi fi drastic atât cu cei din CNAIR, dar și cu antreprenorii care nu își fac treaba și nu se mobilizează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă organizată la Alba Iulia, după o inspecție pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10, Sebeș-Turda, că va fi drastic atât cu cei din CNAIR, dar și cu antreprenorii care nu își fac treaba și nu se mobilizează.

Ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții antreprenorilor pe șantierele celor două loturi și a purtat discuții despre detaliile tehnice ale construcțiilor și despre stadiul în care se află lucrările.

Referitor la lotul 2 al autostrăzii A10, ministrul Cuc a declarat că a convocat pe reprezentantul firmei mamă Aktor din Grecia la minister, luni, 25 martie, la ora 10.00: „Am convocat reprezentantul firmei mamă din Grecia să vină la minister, să vedem dacă vor să mai lucreze la acest lot sau o să încheiem orice relație contractuală, mai ales că mai are de semnat și pentru un alt lot de autostradă.

Trebuie să își asume prredarea lotului 2 până la sfârșitul anului. Vom vedea care sunt problemele, am înțeles că au ceva probleme financiare, dar banii din România i-au luat, așadar să își plătească și subcontractorii. Este indamisil și nu voi tolera ca antreprenorul, dacă a fost plătit la timp, să nu plătească firmele românești,” a spus Răzvan Cuc.

În ceea ce privește lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, lucrările pe acest tronson sunt mai avansate, progresul fiind vizibil: „Antrepenorul a avansat, se vede un progres fizic în urma vizitei mele de acum 2 săptămâni. Mobilizarea însă trebuie să crească și aici. Am solicitat să se intre integral în șantier și să se lucreze și la terasamente”, a mai adăugat ministrul.

Totodată, Răzvan Cuc a anunțat că va continua vizitele pe loturile cu probleme, dar fără a le anunța în prealabil, pentru a evita mobilizarea doar în așteptarea unei inspecții: „Nu mai aștept promisiuni. Voi fi drastic atât cu cei din CNAIR, dar și cu antreprenorii care nu își fac treaba și nu se mobilizează.

Dacă până acum am anunțat că voi fi aici, de acum încolo o să vin pe nepusă masă să văd cum au înțeles acești antreprenori să își ducă la bun sfârșit ceea ce și-au asumat.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea