Ministrul Transporturilor: ”80 de km de drumuri naționale din județul Alba intră pe programul de întreținere din acest an”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, luni, la Alba Iulia că pe mai multe sectoare de drumuri naționale din județ, totalizând circa 80 de kilometri, se vor face lucrări de întreținere.

Oficialul a enumerat: DN74, unde va fi așezat covor asfaltic pe 40 de km, până la sfârșitul acestui an, DN 74A, Câmpeni – Abrud unde se vor face reparații pe 11 km, DN74 cu 9 km de covor asfaltic, pe DN1R Albac-Huedin unde se va interveni în regie proprie pe 10 km, DN1 Aiud – limita cu județul Cluj, cu 13 km de covor asfaltic. De asemenea, va intra în reparații și un pod din comuna Horea, pe procedura de calamitate.

”Vom avea undeva la 80 de km care intră pe programul de întreținere din acest an. Asta nu înseamnă că nu se pot face intervenții și în regie proprie, pentru că așa cum vă spuneam și cu alte ocazii, procentul pe partea de întreținere este crescut cu 200%, vor mai fi alocați bani și din bugetul propriu al CNAIR pentru întreținere și nu vor avea nicio scuză dacă nu vor cheltui acești bani. Am avut o discuție cu toți directorii de la Direcțiile Regionale ale Drumurilor Naționale și le-am spus că până în luna iunie vreau să văd o execuție de 50% din partea de întreținere”, a declarat ministrul Transporturilor.

El a precizat că s-a ales varianta lucrărilor de întreținere și nu cea a modernizării și reabilitării acestor drumuri, fiind vorba în principal de DN74 și DN75, deoarece este soluția cea mai rapidă pentru locuitorii acelor zone.

”Este mult mai rapid să se aștearnă covoarele asfaltice, au o garanție de 2 ani de zile. Eu cred că trebuie să găsim varianta cea mai bună pentru locuitori, să călătorească în condiții sigure. De aceea cred că este o abordare mult mai eficientă. Asta nu înseamnă că nu putem face o modernizare capitală la aceste drumuri în perioada următoare, dar cred că mult mai rapid este să intervenim acum și să le asigurăm oamenilor ceea ce au nevoie”, a declarat Răzvan Cuc.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...