Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministrul Sănătății, la Alba Iulia: Spitalul Județean este unul bun, care va progresa foarte mult. Pot să vă spun că sunteți norocoși

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, că Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este unul foarte bun, iar din punctul său de vedere va avansa foarte mult, precizând că ministerul din care face parte va susține instituția cu aparatură medicală.

Sorina Pintea a avut, sâmbătă, la Prefectura Alba, o întâlnire cu managerii de spitale din județ, iar apoi a participat la ceremonia din Piața Cetății prilejuită de Ziua Națională a Ambulanței.

”Pot să vă spun că sunteți norocoși. Spitalul Alba este un spital bun, un spital care va progresa foarte mult din punctul meu de vedere. Spitalele din județ sunt, la fel, de mare perspectivă și, pentru că, de regulă, chiar dacă am venit pentru această ceremonie, nu vin cu mâna goală, în afară de colegii mei pe care i-am adus cu mine, am discutat cu reprezentanții spitalelor despre certe finanțări pe care ministerul le va face pentru achiziția doar de aparatură medicală, în afara echipamentelor pe care Spitalul Județean, de exemplu, le-a primit de la ministerul Sănătății prin Banca Mondială”, a spus Sorina Pintea.

De asemenea, ea a precizat că anul acesta Spitalul Orășenesc Câmpeni a fost finanțat cu 212.000 de lei pentru achiziția unui aparat de de ultrasonografie.

Ministrul Sănătății a precizat că va ajuta spitalele pe care nu le au în subordine cu aparatură medicală și dotări.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se află în subordinea Consiliului Județean Alba, în ultimii 7 ani, instituția investind aproape 10 milioane de euro, bani cu care au fost renovate mai multe secții, între care Oncologia, Anestezia și Terapia Intensivă, Chirurgia, Radiologia, Laboratorul de analize medicale, Gastroenterologia, Nefrologia, compartimentul de Diabet, Unitatea de Primiri Urgențe, stomatologia din cadrul UPU, Urologia, Medicina Internă, Farmacia dar și spălătoria și blocul alimentar.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și secretarul de stat Raed Arafat au participat la Alba Iulia, la Ziua Națională a Ambulaței:

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea