Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Ministrul Orlando Teodorovici a pus ochii pe arma de asalt fabricată la Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ministrul Orlando Teodorovici a pus ochii pe arma de asalt fabricată la Cugir

Prezent la finele săptămânii trecute la Cugir, unde a însoțit-o pe Viorica Dăncilă în vizita sa la  expozițiile organizate cu prilejul Festivalului ,,Toamna Cugireană”, Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici a fost interesat mai mult de expozițiile de armament și muniție aparținând Societăților Fabrica de Arme și Uzina Mecanică Cugir.

Pentru câteva minute, șeful finanțelor s-a oprit la standul aparținând Fabricii de Arme arătându-se preocupat de Arma de asalt, pe care a ridicat-o de pe masa unde se afla expusă, studiind-o mai mult timp. El a cerut informații de la directorul general al societății, ing. Gheorghe Sava, în legătură cu noul produs, performanțele acestei arme și dacă există desfacere pe piața de armament din țară și străinătate.

Directorul general l-a informat pe ministru că noua armă de asalt, este perfect compatibilă cu cele existente în dotarea armatelor din ţările NATO.  Acesta i-a spus că prototipul a fost fabricat pe liniile existente ale societăţii Fabrica de Arme Cugir, pe liniile de fabricaţii ale produsului 5.45 care actualmente se află în dotarea armatei.

Ministrul a aflat de la Sava că noua armă este o puşcă românească foarte competitivă, calibrul 5,56X45 NATO, o reușită, proiectarea aparținând în totalitate specialiştilor în cercetare şi dezvoltare din cadrul fabricii. Directorul general a mai arătat că arma are un cost de producţie similar cu produsele pe care Fabrica de Arme Cugir le are în fabricaţie.

,,Are un încărcător de 30 de cartuşe, dezvoltă o viteză la gura ţevii de peste 800 de metri pe secundă, se încadrează în normele NATO, atât la calibru, cât şi la condiţiile tehnice. Aşteptăm în primul rând comenzi de la Armata Română, pe intern, dar totodată avem șanse să primim oferte și din extern”, i-a mai spus Sava, lui Teodorovici. (C.P.)



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea