Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: „Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, susține că este imposibil ca pensiile să nu crească, însă nu pot avansa nici măcar un procent până ce ministrul Finanțelor nu va veni cu cifrele bugetare din prima jumătate a anului. De asemenea, ministrul Muncii a atacat social-democrații pentru menținerea tensiunii în rândul oamenilor, cu mesaje nerealiste.

„De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%? Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie după ce Ministerul Finanţelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. În baza acestor cifre, vom lua împreună o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul.

ELIT

Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile. (…) Nu este vorba despre cine plusează mai mult, ci de posibilităţile reale ale economiei. E uşor să promiţi, dar trebuie să pui toate resursele pe masă, să analizezi ce posibilităţi ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei creşteri. Trebuie ca omul să aibă ce pune pe masă şi anul ăsta, şi celălalt, şi în următorul an. Nu vrem să ne aflăm, peste ceva timp, în situaţia de a trebui să tăiem din pensii”, a afirmat Violeta Alexandru la un post TV.

„În ceea ce priveşte subiectul creșterii pensiilor mici, prin această majorare ele se pot apropia de cele ale persoanelor care au avut altă durată în activitate. Noi ne aflăm la mijloc, suntem puşi între două situaţii, a veni în sprijinul oamenilor şi a fi corecţi”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419