Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii: Indemnizația de 75% din salariu va fi primită în continuare de părinți, dacă școala se va desfășura online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat astăzi că indemnizația de 75% din salariu va fi primită în continuare de părinți, în cazul în care școala va continua să se desfășoare online, inclusiv în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

„Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinții să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire a părinților pentru supravegherea copiilor acasă va continua din partea Guvernului, așa cum am făcut și până acum”, a declarat Turcan.

Ministrul Muncii a spus că măsura se poate aplica și în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

Citește și: Prea puține cabinete și cadre medicale în școli. Consiliul Elevilor despre pregătirile pentru începerea celui de-al doilea semestru în format fizic

„Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor, sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a mai spus ministrul Muncii.

Decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată astăzi. Președintele Klaus Iohannis are, începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru pe această temă cu mai mulți membri ai guvernului.

La ședința de la Cotroceni vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Pe 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

Sursă: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea