Ziarul Unirea

Ministrul Muncii Claudia Boghicevici: Lucrăm la o listă neagră a beneficiarilor de bani europeni

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici s-a aflat vineri, 24 februarie la Alba Iulia, într-o vizită de lucru fulger, la Organismul  Intermediar  Regional pentru Programul  Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane –  OIRPOSDRU Regiunea Centru.

După întâlnirea cu directorul POSDRU Centru, Dorin Nistor şi cu angajaţii instituţiei, cărora le-a adus personal la cunoştinţă care sunt priorităţile de lucru pentru această perioadă de criză. Ca la şcoală, ministrul le-a scris cu markerul pe o tablă, cele patru măsuri prin care organismul aflat în structura ministerului pe care îl conduce, intenţionează să convingă Comisia Europeană să repună în plată fondurile structurale. Asta după ce luni, 20 februarie, din cauza unor deficienţe majore descoperite de Autoritatea română de audit la sistemul de selecţie şi verificare a proiectelor care solicită finanţare prin fondurile structurale, CE a emis o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs din POSDRU.

ELIT

La punctul 1, Boghicevici a subliniat necesitatea constituirii unei liste negre, la care selucrează deja, cu numele beneficiarilor de finanţări din bani europeni, astfel încât, aceşti beneficiari să nu mai poată depune proiecte în lansările viitoare.  Punctul 2 se referă la transparentizarea procedurii de plăţi, prin respectarea termenului de 45 de zile în procesarea cererilor de rambursare depuse de beneficiari şi trecerea lor într-un registru unic online, care este accesibil tuturor celor interesaţi. Cea de a treia prioritate indicată de noul ministru al cabinetului Ungureanu, ţine de îmbunătăţirea sistemului de audienţă, de suport unitar oferit beneficiarilor prin redeschiderea unor birouri de consultanţă – Help Desk, unde oamenii să poată merge şi să li se explice ce şi cum trebuie să procedeze. Şi cea de-a patra chestiune pe care ministrul a insistat este legată de o declaraţie antifraudă, pe proprie răspundere, pe care beneficiarii şi funcţionarii trebuie să o realizeze, astfel încât să fie evitate din timp, situaţii de incompatibilitate, de suspiciuni de  fraudă la punerea în plată a cererilor de rambursare.

Toate aceste măsuri fac parte din efortul susţinut de a remedia problemele imputate şi a rezolva recomandările făcute de evaluatori la contractele încheiate. La instalarea în funcţie, Claudia Boghicevici a afirmat că una din principalele sale priorităţi este creşterea absorbţiei fondurilor europene la 9,2 la sută, iar doar la câteva zile Comisia Europeană a întrerupt plata pentru proiectele POSDRU.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

12 Comentarii

adriana 24 februarie 2012 at 16:45

As fi foarte curioasa sa vad si eu lista neagra mai ales cu cei din Alba Iulia, sau chiar tot judetul nostru.

CUGIR C 24 februarie 2012 at 17:32

SLABE SPERANTE….SA-I VAD ACUM PE COMENTATORII
SLUGAI ALE PARTIDELOR POLITICE CUM SE VOR BALACARI IN MIZERIA COMENTARIILOR PARTINITOARE.
BA AI LOR !!! BA NU AI LOR …….

CUGIR C 24 februarie 2012 at 17:37

@ ADMINISTRATOR ! ! DE CE NU FACETI UN CONCURS CU CELE MAI COMPETENTE SI INCOMPETENTE COMENTARII ???

Aurelian 24 februarie 2012 at 18:07

Cred ca ai imbarligato Simedrule, inca putin si te termina! Ma voi bucura ca ai un ticalos in minus pe strada!

pagubita 24 februarie 2012 at 18:07

Acum as vrea sa vad cum se descurca domnul Dorin Nistor cre de fapt stia doar sa dea amenzi „CU DEDICATIE”la atitea firme mici si marunt……de multe ori doar ptr ca cineva si site dumnealui mai bine nu era tratat asa cum ar fi crezut …..domnia sa……..Acum stimate domn nu mai dai amenzi acum ar trebui sa ti se deaaaaaaaaaa

Aurelian 24 februarie 2012 at 18:10

Nistor se descurca bine, sa-l vedem Simedru cum se descurca acum?

pagubita 24 februarie 2012 at 18:33

pai Simedru a fost acum e Nistor

Aurelian 25 februarie 2012 at 20:08

Si bag de sama ca pe Simedru la numit in functie Bianu!

gogu 24 februarie 2012 at 19:13

Sa inceapa lista cu primaria Alba Iulia, acolo sub obladuirea lui hava si complicitatea Corintenilor s-au dat tunuri de 60 de milioane de euro pe renovari cu havele de la Elit in loc de granit si polistiren in loc de piatra. Acolo sunt banii precum si la hava in frigider!!!

dicu 24 februarie 2012 at 20:38

nistor declara ca platile se reiau la jumatatea lui martie!!..ca doar nu-l doare gura ,iar ministru zice ca cel mai probabil se vor relua platile la sfarsitul lui aprilie!! ..fara comentarii!

dica 24 februarie 2012 at 20:51

lista este la bianu! ..ultimul angajat de bianu e nistor ,dar la reexaminare!!…nistor reia platile la jumatatea lunii martie ,iar d=na ministru cel mai probabil la sfarsitul lui aprilie cf.declaratiilor di saptamana aceasta . cine minte?.. ghici!!!

Ali 24 februarie 2012 at 22:54

Cine minte , cine minte = Magarelul minte !!!:))) (primarul Sarbu este cel mai mare MINCINOS ca in afara de SCANDAL nu a facut NIMIC in Sebes)

Comentariile sunt oprite