Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ministrul Lucian Romașcanu, la Alba Iulia, despre impozitarea mai bună a companiilor: „Când ai făcut miliarde în pandemie, e rândul tău să întorci în societate ceva”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Lucian Romașcanu, la Alba Iulia, despre impozitarea mai bună a companiilor: „Când ai făcut miliarde în pandemie, e rândul tău să întorci în societate ceva”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, prezent la o conferință de presă organizată la sediul PSD Alba Iulia, ca parte a vizitei sale în județul Alba, a vorbit de asemenea și despre introducerea impozitării progresive în țara noastră, în viitorul apropiat.

”Cota unică oricum nu ma ieste decât în teorie, iar în practică poate rămâne în ceea ce înseamnă business, dar pe partea de venituri ale populației, când câștigi dublu față de președintele României, trebuie să și cotizezi în consecință. Când ai făcut miliarde în pandemie pe zona de sănătate, e rândul tău să întorci în societate ceva.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

EconomiA României trebuie susținută și prin solidaritatea celor care le merge foarte bine”, a precizat ministrul Lucian Romașcanu, la conferința de presă organizată de PSD Alba Iulia.

Impozitarea progresivă ar ajuta statul să echilibreze bugetul, adică va duce la creșterea veniturilor, spun reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

FMI subliniază, însă, că introducerea impozitării progresive este aproape imposibil de făcut de anul viitor. De altfel, experţii Fondului recomandă Guvernului ca întâi să înlăture din numeroasele scutiri de taxe și facilități de care beneficiază sectoare întregi ale economiei. Lărgirea bazei de impozitare ar putea aduce în plus la buget venituri echivalente cu 1,25% din Produsul Intern Brut. Bani în plus ar putea veni și dintr-o mai bună colectare a Taxei pe Valoare Adăugată și prin schimbarea sistemului de taxare a proprietății, astfel încât impozitul să fie mai legat de valoarea de piață a unei case sau a unui teren.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO| Ministrul Culturii, în vizită în județul Alba

Astfel, potrivit calculelor FMI, o reformă fiscală va aduce mai mulți bani la buget prin:

– eliminarea scutirilor și a facilităților fiscale: +1,25% din PIB

– o mai bună colectare a TVA: +1,5% din PIB

– reformarea taxei pe proprietate: +0,25% din PIB


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea