Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Justiției va transmite, miercuri, către CSM propunerea pentru funcția de Procuror General

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Justiției, Raluca Prună va transmite Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) concluziile la care a ajuns în urma discuţiilor pe care le-a avut, marţi, cu cei patru candidaţi pentru funcţia de Procuror General al României, Gheorghe Ivan, Oana Hăineală Codruţ Olaru și Augustin Lazăr.

procuror Augustin Lazar

Unul dintre cei patru procurori va fi propus pentru a conduce Parchetul General. Potrivit procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii va da un aviz consultativ propunerii făcute de ministru. Propunerea Ministrului Justiţiei către Preşedintele României va fi transmisă până la data de 22 aprilie 2016.

Unul dintre cei patru – Augustin Lazăr este procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și prof. univ. dr. în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

S-a născut în Rădești, județul Alba, a urma cursurile Colegiului Național Titu Maiorescu (fost Liceul teoretic Avram Iancu) din Aiud și a absolvit cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 1981, cu media 9,92. După absolvire, a ocupat un post de avocat la Baroul Alba, apoi un post de procuror criminalist la unitatea locală Alba Iulia. În anul 1998, din funcția de procuror-șef secție la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost învestit cu un mandat de procuror șef al noii Secții Anticorupție, Urmărire penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, unde a stat până în anul 2001, când revine pe postul de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea