Ministrul Finanțelor: Patronii nu mai plătesc impozit pe venit pentru abonamentele de sănătate, dacă nu depășesc 400 de euro pe an

Începând de luni, 24 iulie, abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi impozitate cu 16% dacă nu depăşesc 400 de euro pe an, a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual, oferind astfel un acces mai mare al angajaţilor la servicii de sănătate, fără ca acest efort financiar să fie suportat de angajator”, a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, citat de Capital.

ELIT

Această facilitate se traduce prin încasarea unui salariu net ceva mai mare, la final de lună.  Legea 177/2017 a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Practic, pentru a obţine deducerea e nevoie să prezentaţi angajatorului contractul de abonament medical, iar acesta va aplica scutirea. Calculele Capital arată că e vorba de o sumă de 150 de lei la care se operează deducerea. Concret, salariatul ar putea scuti cel mult o sumă de aproximativ 24 de lei pe lună.

Mihail David - 2020

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...