Actualitate
Ministrul Educaţiei: Numărul celor care au avut de suferit pe durata orelor online este mult mai mare decât cifrele oficiale
În cursul serii de joi, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat, că 250.000 de elevi sunt înscrişi în cadrul programului de ore remediale pentru recuperarea materiei predate în pandemie, dar se declară convins că numărul celor care au avut de suferit pe durata orelor online este mult mai mare, anunță news.ro.
”Numărul celor înscrişi în programul de ore remediale este de 250.000. Convingerea mea este că numărul celor care au avut dificultăţi (…) este mult mai mare, pierderile sunt foare mari. Este vorba de multe sute de mii, nu doar de 250.000 de elevi”, a declarat, joi seară, la Realitatea PLUS, Sorin Cîmpeanu.
Ministrul a apreciat că recuperarea se va putea face doar în timp.
”Eu sunt convins că numărul celor care au avut dificultăţi în cadrul procesului de învăţare online este mult mai mare decât cifrele oficiale. Recuperarea se poate face doar în timp. Pe perioada verii susţinem orice iniţiativă (…) de comun acord profesorii şi elevii dacă vor să deruleze acţiuni, Ministerul educaţiei le susţine”, a mai adăugat ministrul.
Întrebat dacă au avut loc pierderi care nu se mai pot recupera, ministrul a afirmat: ”Din păcate, da. Mă gândesc la elevii care vor susţine examenele naţinale şi nu vor mai putea participa la ore de recuperare anul viitor (…) va fi un proces de durată”.
Sorin Cîmpeanu a precizat că pierderi au suferit elevii din toat ţările, chiar şi în sisteme de învăţământ performante.

Actualitate
VIDEO| 15 august – Adormirea Maicii Domnului. Părintele Emil Jurcan, din Alba Iulia: „Sărbătoarea care pune coroană peste tot anul”
VIDEO| 15 august – Adormirea Maicii Domnului. Părintele Emil Jurcan, din Alba Iulia: „Sărbătoarea care pune coroană peste tot anul”
Prăznuită în 15 august, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinilor. Preotul albaiulian Emil Jurcan o compară cu Paștele de vară și transmite bucurie tuturor și „la mulți ani” celor care poartă numele de Maria sau Marian, în cinstea Maicii Domnului.
Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Felicitări și urări care pot fi trimis prin SMS de Sf Marie
„Sărbătorim la 15 august, Adormirea sau mai concret Intrarea în Veșnicie a Maicii Domnului, care din acest moment rămâne pentru fiecare dintre noi, Mijlocitoarea. Cu alte cuvinte este o sărbătoare a bucuriei, o sărbătoare în care, pe lângă faptul că e întâlnim cu cei dragi și ajungem la locurile sfinte, urăm și „la mulți ani” celor care poartă numele de Maria sau Marian, în cinstea Maicii Domnului, dar mai mult decât atât ne simtim toți sub protecția Ei.
Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf Marie. Peste 2 milioane de români își serbează onomastica
Este sărbătoarea pe care aș numi-o ca un fel de Paștele de vară, în sensul că dacă avem mari sărbători iarna și primăvara, vara o avem pe Maica Domnului. Oarecum am putea vorbi simbolic despre așteptarea toamnei cu protecția Maicii Domnului. Poate este mult spus, dar o văd ca și o împlinire. Anul bisericesc se încheie la 31 august, iar Sărbătoarea care pune coroană peste tot anul este Adormirea Maicii Domnului.
Pentru fiecare dintre noi este nu doar un concediu sau o vacanță de câteva zile, ci este în primul rând bucuria că avem în cer pe Mama noastră Bună, care stă lângă tronul lui Hristos, al fiului său și mijlocește pentru fiecare dintre noi. Multă bucurie tuturor și „la mulți ani” celor care poartă numele Maicii Domnului”, a spus părintele Emil Jurca pentru ziarulunirea.ro.
Actualitate
FOTO| Zeci de șoferi amendați pe Transfăgărășan pentru blocarea traficului: „Mie să-mi fie bine, restul se descurcă”
FOTO| Zeci de șoferi amendați pe Transfăgărășan pentru blocarea traficului: „Mie să-mi fie bine, restul se descurcă”
Pe DN 7C, Transfăgărășan, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale pentru staționare și oprire neregulamentare.
Polițiștii rutieri și jandarmii montani vor fi și azi prezenți în zonă, acțiunile fiind concentrate pe fluidizarea traficului în vederea prevenirii ambuteiajelor și oricăror incidente care ar putea genera o stare de pericol la adresa participanților la trafic și nu numai.
Revenim cu recomandările adresate conducătorilor auto care intenționează să se deplaseze pe Transfăgărășan să parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate în acest scop și să respecte indicațiile forțelor de ordine, dar și semnalizarea rutieră amenajată în zonă.
„Din seria: mie să-mi fie bine, restul se descurcă: Mulțumim tuturor acelor șoferi care au parcat mașinile pe partea carosabilă, pe acostament, pe căile de acces destinate pietonilor și îi felicităm pe toți cei care au distrus amenajările rutiere dedicate fluidizării traficului pe Transfăgărășan!
Probabil excursia vă face să vă simțiți extraordinar de bine știind că parcările pe care le-ați realizat au dus la blocarea oamenilor în tunel, iar pietonii fac slalom printre mașini! Pentru fair-play, responsabilitate și decență veți fi premiați!
P.S. Această postare este un pamflet! Tratați-o ca atare! Comportamentului șoferului este și el un reper al caracterului său”, au scris reprezentanții Poliției Sibiu pe facebook.
Actualitate
FOTO| Vitezoman prins cu 205 km/h pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Va râmâne pieton 4 luni și are de plătit o amendă „grasă”
FOTO| Vitezoman prins cu 205 km/h pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Va râmâne pieton 4 luni și are de plătit o amendă „grasă”
În dimineața zilei de duminică, 14 august, în jurul orei 10,30, la km 270 al autostrăzii A1, în zona localității Săliște, pe sensul Deva – Sibiu, în cadrul activităților derulate pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat un șofer în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 205 km/h.
Identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Vâlcea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.990 de lei. De asemenea, polițiștii au aplicat și măsura complementară de suspendare a dreptului bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.
Reamintim faptul că viteza excesivă sau neadaptată rămâne principala cauză generatoare de accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave, pe toate categoriile de drumuri, la nivel național.
Polițiștii rutieri vor continua acțiunile de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la responsabilitatea de care trebuie să dea dovadă pentru ca toți participanții la trafic să ajungă la destinație în siguranță.
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
Mesaje de SFANTA MARIA 2022. Urări şi felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Curier Județeanacum 18 ore
15 august – Sfânta Maria Mare. Tradiții, obiceiuri și superstiții din popor. Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Mesaje de Sfânta Maria Mare 2022: URARI și FELICITARI pentru sărbătoriți, de Adormirea Maicii Domnului
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Mesaje haioase de Sfânta Maria: Ce SMS-uri și urări amuzante poți trimite de Sf. Maria
-
Actualitateacum 21 de ore
14 august 1916, România intră în Primul Război Mondial de partea Antantei. Proclamațiile regelui Ferdinand către soldații români
-
Curier Județeanacum 16 ore
Tânăr prins DROGAT la volan în Roșia Montană: Șoferul de 21 de ani „premiat” cu dosar penal