Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță: „Și elevii de clasa a VII-a vor da simulare”. Când va apărea programa și modelul de subiect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță: „Și elevii de clasa a VII-a vor da simulare”. Când va apărea programa și modelul de subiect

Aflată în această dimineață la emisiunea „Ca’n viață”, difuzată pe TVR1, ministrul Educației, Monica Anisie a făcut o declarație ce vizează elevii de clasa a VII-a, cu privire la faptul că și aceștia vor da o simulare în această primăvară.

După o zi în care anunțurile de la Minister privind simulările de anul acesta au fost confuze și s-au contrazis, Monica Anisie a transmis că, în acest moment, singurele simulări stabilite clar, la nivel național, care se vor desfășura începând cu luna martie, sunt cele pentru clasele a VIII-a și a XII-a.

“Îi anunț pe elevi și părinți că și elevii de clasa a VII-a vor da această simulare” a fost una dintre declarațiile ministrului Educației, în această dimineață, la TVR. Astfel, la clasa a VII-a, simularea “se va da”, dar clarificări vor apărea după 1 februarie, a menționat Monica Anisie.

La clasa a XI-a, simulările sunt în totalitate la decizia inspectoratului școlar județean, prevede proiectul de ordin al Ministerului Educației. ISJ-urile vor decide nu numai care vor fi subiectele, dar și dacă în județul respectiv organizează sau nu testare la a XI-a. “Și elevii de clasa a XI-a vor putea da simulare, dar organizarea să se facă la nivel județean”, a precizat Anisie.

Citește și: modele de subiecte la BAC

“Pentru clasa a VII-a, însă, pentru că acești elevi au învățat după o programă nouă, nu puteam să îi punem pe același plan cu cei de clasa a VIII-a în același proiect de ordin, pentru că trebuie mai întâi de toate să fie aprobată programa lor de examen, programa de simulare și să propunem pilotarea structurii de subiect. Deci va fi un nou ordin care să aprobe toate acestea”, a declarat ministrul Educației joi dimineață, 16 ianuarie, la TVR.

Anisie a adăugat că “CNEE lucrează acum la programa pentru examen, termenul este 1 februarie, deci îi anunț pe elevi și părinți că și elevii de clasa a VII-a vor da această simulare, dar după ce noi vom prezenta programa și vom da un model de subiect”.

Monica Anisie, despre simulările Evaluării naționale și Bacalaureatului 2020:

  • Ieri a fost prezentat de către Centrul Național de Examinare și Evaluare [CNEE – instituția din subordinea Ministerului Educației care concepe subiectele pentru toate examenele naționale – N.red.] proiectul de ordin cu privire la simulări.
  • Acel proiect de ordin, prezentat în cadrul Comisiei de Dialog Social, are în anexă și calendarul simulărilor. Vorbim despre un proiect de ordin pentru simulările la clasele a VIII-a și a XII-a și a XI-a.
  • Pentru că nu a mai fost cuprins în calendar în mod expres referința la clasa a XI-a, cred că nu a stat toată lumea să citească și în cuprinsul proiectului de ordin, unde este stipulat clar că și elevii de clasa a XI-a vor putea da simulare, dar organizarea să se facă la nivel județean.
  • Pentru că am primit numeroase sesizări – de fapt CNEE a primit de-a lungul anilor, atât din partea elevilor, cât și din partea cadrelor didactice – ca aceste simulări să nu mai fie în același timp, pentru că e o încărcătură foarte mare atât pentru profesori, cât și pentru elevi, în aceeași perioadă în care aveam simulările și la clasa a VII-a, și la clasa a VIII-a, și la clasa a XII-a…
  • Ca atare, am lăsat a VIII-a și a XII-a pe un calendar clar, urmând ca la a XI-a fiecare inspectorat școlar județean să își stabilească atât calendarul, cât și subiectul
  • Pentru clasa a VII-a, însă, pentru că acești elevi au învățat după o programă nouă, nu puteam să îi punem pe același plan cu cei de clasa a VIII-a în același proiect de ordin, pentru că trebuie mai întâi de toate să fie aprobată programa lor de examen, programa de simulare și să propunem pilotarea structurii de subiect.
  • Deci va fi un nou ordin care să aprobe toate acestea. Nu putem în corpul aceluiași ordin…
    CNEE lucrează acum la programa pentru examen, termenul este 1 februarie, deci îi anunț pe elevi și părinți că și elevii de clasa a VII-a vor da această simulare, dar după ce noi vom prezenta programa și vom da un model de subiect. Noutatea va fi, de data aceasta, și faptul că nu vom da numai un model de subiect, ci mai multe, tocmai pentru că au nevoie să se pregătească pentru ceea ce va urma.

Surse: Edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea