Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Ministrul Educației: În 2019, fără examen de admitere la liceu, dar evaluările vor suferi modificări majore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ecaterina Andronescu a anunţat luni, că nu ia în calcul, în acest an școlar, reintroducerea examenului de admitere la liceu. Totuși, învățământul românesc va suferi mai multe schimbări majore.

„Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului. Anul acesta, toate evaluările se vor da așa cum au fost anunțate la începutul anului”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Însă vor exista modificări majore odată cu noua Lege a Educației. Dacă, până acum, notele de la evaluările din clasa a patra nu erau trecute în catalog și rezultatele erau comunicate doar părinților, conform ministrului, situația se va schimba: „Nu trebuie să termine clasa a patra niciun copil care nu știe să scrie și să citească.”

Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor: „Important este să ne ocupăm de copil, atunci când pleacă din școală să știe lucrurile acestea”, a completat ministrul.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea