Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Educaţiei: Copiii între 2 – 5 ani trebuie incluşi în sistemul educaţional obligatoriu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Remus Pricopie este de părere că extinderea sistemului educaţional obligatoriu, prin includerea copiilor de 2 – 5 ani în pregătirea preşcolară, este una dintre preocupările Ministerului Educaţiei din România, dar şi a altor ţări din Europa, mai ales în cazul copiilor din familii defavorizate.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat pentru că incluziunea timpurie a copiilor romi în sistemul de învăţământ este o temă care preocupă întreaga comunitate europeană, aşa cum au arătat specialiştii prezenţi la conferinţa pentru Educaţie a Băncii Mondiale, „Consolidarea sistemelor de educaţie timpurie a copiilor pentru asigurarea unui proces de învăţare eficient”, organizată luni şi marţi în Capitală.

Pricopie a spus că Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) doreşte să extindă, din 2015, învăţământul obligatoriu la vârsta de 5 ani, iar apoi, gradual, spre 3 ani.

Pentru comunităţile rome sunt importante şi proiectele de învăţare pe tot parcursul vieţii, întrucât, pe lângă faptul că sunt copii care nu sunt cuprinşi în nicio formă de pregătire, sunt şi părinţi care au doar câteva clase, a arătat ministrul.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea