Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul de Externe: România nu va accepta transferarea din vecinătate a unor idei, simbolistici aparţinând trecutului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ministrul Titus Corlateanu la PSD Alba Iulia (2)România nu va accepta „transferarea din vecinătate” pe teritoriul ţării a unor idei, simbolistici şi modalităţi de a promova idei politice considerate aparţinând trecutului, a declarat miercuri la sesiunea de comemorare a victimelor Holocaustului ministrul de Externe Titus Corlățean.

„România, statul român, forţele politice româneşti nu vor accepta transferarea din vecinătatea României pe teritoriul României a unor idei, simbolistici şi modalităţi concrete de a promova idei politice pe care le considerăm aparţinând trecutului. Statul român nu a aceptat şi nu va accepta simbolistici de genul dorinţei de înhumare a rămăşiţelor unui scriitor cu atitudini politice în perioada celui de-al Doilea Război Mondial de extremă dreaptă fascistă, antisemită şi antiromâneşti pe teritoriul României. Simbolistica lui Nyiro Jozsef depăşeşte simbolistica persoanei şi este o simbolistică antisemită, antitolerantă de extremă dreaptă fascistă şi antiromânească pe care nu o acceptăm pe teritoriul României”, a afirmat Corlăţean.

El a mai spus că Holocaustul reprezintă „o pagină zguduitoare a istoriei prin cruzimile inimaginabile, prin amplitudinea şi modalitatea sistematică de exterminare a fiinţelor umane” şi că prevenirea unei asemenea tragedii trebuie să fie o preocupare a întregii comunităţi internaţionale.

„Statul român condamnă discriminarea rasială, xenofobia şi antisemitismul, încurajând responsabilitatea şi spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratică şi modernă”, a adăugat Corlăţean.

El a adăugat că România a stabilit prin lege data de 9 octombrie ca Zi de comemorare a Holocaustului, comemorându-l începând din 2004 şi fiind un prilej necesar pentru a aminti „de impactul devastator al intoleranţei şi antisemitismului asupra întergii omeniri”.

„Suntem îngrijoraţi şi România este îngrijorată de reapariţia manifestărilor rasiste, antisemite, xenofobe în anumite părţi ale societăţii europene, inclusiv în vecinătatea României”, a mai spus Corlăţean.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea