Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Costoiu: 100.000 de studenți vor beneficia de burse, dacă urmează un program de practică la companii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

deschiderea noului an universitar63Ministrul delegat pentru Învățământ Superior Mihnea Costoiu a spus la Alba Iulia că dorește să apropie universitățile de piața muncii, iar în anul universitar 2014-2015, un număr de 100.000 de studenți vor beneficia de stagii de practică plătite.  

”Anul acesta vom investi în mod special bani pentru a finanța practica studenților la operatori economici. Nu finanțăm o practică pentru ca studenții să-și desfășoare activitatea într-un laborator, ci activitatea practică la o firmă, la o companie. Dăm companiei șansa să plătească salariile unor angajați care să investească timp în studenți, care să le arate studenților ce înseamnă un utilaj, un serviciu. Anul acesta vor fi beneficiari pentru 100.000 de studenți care vor primi burse să urmeze un program de practică, la fel angajatorul, la fel universitatea bani pentru profesori care să-i scoată dintr-un program obișnuit și să-u ducă la practică. În perioada de practică se construiesc cele mai solide legături, operatorul îl cunoaște, știe care îi sunt capacitățile, iar la finalizarea programului tânărul poate să fie preluat de companie”, a spus Mihnea Costoiu.

Proiectul îi vizează pe doctoranzi, care vor primi burse doctorale lunare de 1.850 de lei, cât și pe post doctoranzi care vor primi burse de 3.700 de lei pe lună, cu condiția ca teza lor să răspundă unei comenzi sociale.

Ministrul Costoiu a fost prezent la deschiderea noului an, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea