Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Aurelia Cristea, prezent la şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Alba – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Comisia de Dialog Social Alba Iulia20Astăzi, 21 mai, de la ora 10.00, în sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia a avut loc şedinţa comisiei de dialog social a judeţului Alba. La reuniune au mai participat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer şi subprefectul Cornel Murg, directori de deconcentrate şi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale şi patronale din judeţ.

Pe ordinea de zi au fost trei puncte şi anume stadiul realizării Programului de Ocupare al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru anul 2013 şi propunerile pentru 2014, asistenţa  medicală de specialitate în ambulatoriu pentru specialităţi clinice şi recuperare medicală: pachetul de servicii medicale de bază şi condiţiile în care se acordă acesta de către medicii specialişti şi diverse.

Aurelia Cristea a precizat la Alba Iulia că până în septembrie îşi doreşte să intre în vigoare modificările la Legea 62 şi un alt nivel de salarizare în serviciul public.

„În cele trei luni de la preluarea mandatului am avut mai multe întâlniri cu confederaţiile sindicale şi patronatele. S-au dezbătut modificări la Legea Dialogului Social. Am încercat să iniţiez o discuţie între sindicate şi patronate. Trebuie să existe înţelegere de ambele părţi pentru orice modificare în legislaţia muncii. Ultimul dialog pe Legea 62 a avut loc săptămâna trecută, atunci am discutat la sediul ministerului, iar cei doi parteneri au stabilit o întâlnire pentru data de 17 iunie între reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi cei ai patronatelor. Toate discuţiile din cadrul întâlnirilor sunt publicate pe site-ul ministerului. Potrivit calendarului în luna septembrie ne dorim să intre în vigoare modificările la Legea 62. Ştiu că lucrurile nu pot fi rezolvate imediat  şi vrem să ajungem la un alt nivel de salarizare în serviciul public şi la un alt nivel de calitate”, a spus ministrul.

Aurelia Cristea este deputat PSD de Cluj şi vicepreşedinte al filialei locale. A fost timp de 4 ani, din iulie 2006 pana in februarie 2010, membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în trecut activând în piaţa asigurărilor.

[nggallery id=1766]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea