Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Ministerul Sănătăţii vrea să înăsprească procedurile privind intervenţiile chirurgicale pentru a evita malpraxisul

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a evita situaţiile de culpă medicală, în care medicii operează membre sănătoase, Ministerul Sănătăţii vrea să înăsprească procedurile privind intervenţiile chirurgicale.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind aprobarea listei de verificare a procedurilor chirurgicale care are ca scop creşterea calităţii şi siguranţei serviciilor medicale. Astfel, coordonatorul listei de verificare va confirma în mod verbal datele personale ale pacientului, tipul de procedură planificată precum şi zona anatomică unde urmează să fie realizată procedura. În cazul unor proceduri care implică zone multiple, acestea trebuie evidenţiate individual.

În plus, se va verifica dacă pacientul şi-a dat consimţământul scris. În cazul celor care nu îşi pot da consimţământul se va lua legătura cu un membru al familiei. În cazul urgenţelor, intervenţiile se pot realiza fără consimţământul pacientului. Operaţiile asupra organelor interne vor urma protocoalele clinice în vigoare. „Chiar dacă aceste informaţii sunt repetitive, subliniem faptul că această etapă este esenţială, astfel încât echipa medicală să nu efectueze o procedură chirurgicală eronată asupra pacientului”, se arată în proiectul supus dezbaterii publice.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea