Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Ministerul Sănătăţii: În acest an vom avea vaccin antigripal românesc

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Cantacuzino va produce în acest an vaccin antigripal, pentru început fiind estimate a fi realizate trei milioane de doze, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, precizând că instituţia devine serviciu de interes economic general.

„Miercuri au fost aprobate în Guvern două acte normative foarte importante, una vizând reluarea activităţii Institutului Cantacuzino, iar a doua a Societăţii Antibiotice Iaşi. Indiferent cum voi fi interpretat, vreau să mulţumesc Guvernului pentru redeschiderea Institutului Cantacuzino, aceasta fiind prevăzută chiar în programul de guvernare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Eugen Nicolăescu a spus că Institutul Cantacuzino devine, prin noua hotărâre de Guvern, serviciu de interes economic general şi va primi din fondul de rezervă al Guvernului 10 milioane de lei, sumă care nu reprezintă ajutor de stat, ci compensaţie financiară din partea statului.

În acest context, ministrul Sănătăţii a precizat că s-a ocupat personalul de reluarea activităţii institutului şi a discutat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale scurtarea etapelor pentru ca producţia de vaccin antigripal să poată fi reluată în acest sezon.

„Am vrea să asigurăm în acest an vaccinarea populaţiei la risc cu vaccin românesc. Este pentru prima dată în România când unei instituţii i se acordă statut de interes economic general”, a mai spus Nicolăescu.

Ministrul a precizat că odată cu reluarea activităţii Institutului Cantacuzino vor fi reduse şi costurile necesare pentru achiziţia acestuia din import. Prin utilizarea vaccinului produs în România, preţurile vor fi de 2,5 ori mai mici decât prin achiziţia lui din import.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea