Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Ministerul Sănătăţii: Direcţiile de sănătate publică vor fi aprovizionate cu noi doze de vaccin antigripal

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetăţenii care doresc să fie vaccinaţi antigripal trebuie să se adreseze medicului de familie, în următoarea perioadă, noi doze de vaccin vor fi redistribuite între judeţe, informează Ministerul Sănătăţii.

Direcţiile de sănătate publică au primit o mare parte din doze, din totalul de 600.000 de vaccin antigripal cumpărate de Ministerul Sănătăţii pentru campania de imunizare, iar acestea au fost furnizate medicilor de familie. Cei care doresc să administreze vaccinul antigripal trebuie să se deplaseze la medicul de familie.

„Potrivit  informării primite din partea INSP, până la data de 05.01.2014 au fost vaccinate antigripal 375.682 persoane din grupe la risc, ceea ce înseamnă că peste 220.000 de doze de vaccin gripal sunt disponibile pe întreg teritoriul ţării”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii precizează faptul că vaccinul antigripal se administrează, în mod gratuit, doar persoanelor care prezintă risc. În acest sezon rece, până în 5 ianuarie, în România au fost depistate trei cazuri de gripă, fără să fie înregistrat vreun deces din această cauză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea