Ministerul Educației Naționale a aprobat înființarea unei noi clase de filologie la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir

Marți 29 mai a.c. la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba s-a desfășurat o conferință de presă susținută de către Directorul Cancelariei Prefectului Județului Alba, domnul Cornel Murg și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, doamna Marcela Dărămuș.

Cu acest prilej domnul Cornel Murg a declarat că în urma intervenției Instituției Prefectului și a Inspectoratului Școlar Județean Alba a fost aprobată de Ministerul Educației Naționale transferarea clasei cu profil filologie de la învățământul seral la cel de zi și funcționarea a trei clase ( profil matematică – informatică, profil științe ale naturii și profil filologie)  la Colegiul Național ” David Prodan” din Cugir.

Precizăm faptul că, recent în orașul Cugir au avut loc mai multe proteste la care au participat elevi și părinți, care au întocmit și transmis Instituției Prefectului un memoriu în care se arată că cele două clase aprobate în Planul de școlarizare la Colegiul Național ” David Prodan” Cugir pentru anul școlar 2018 -2019, învățământul liceal – zi ( clasa profil matematică – informatică și clasa profil mixt științe ale naturii/filologie ) sunt insuficiente.

În vederea soluționării conflictului s-au organizat mai multe întâlniri între factorii de decizie din învățământul județean și reprezentanții părinților din orașul Cugir, soldate cu intervenția Instituției Prefectului către Ministerul Educației Naționale care a soluționat favorabil această solicitare.

Inspectorul școlar general, doamna Marcela Dărămuș a precizat faptul că astăzi demarează procedurile necesare privind înființarea unei noi clase de filologie la zi, la Colegiul Național ” David Prodan”, declarând că cea mai importantă investiție este cea în tânăra generație, iar datoria noastră a tuturor este de a  ajuta și susține tinerii în procesul educațional.

Instituția Prefectului – Județul Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Alin 29 mai 2018 at 19:46

Cine mai pricepe ceva?? Cine a greșit? ISJ-ul sau cine? Vinovați nu aveți? Din toamnă repornim circul??

Eugen Marginean 30 mai 2018 at 13:27

Vinovati ? Iata-i: 1 directorul (directoarea) Scolii SINGIDAVA
2 primarul orasului IN PARAGINA numit Cugir (primar NAVETIST la Bruxelles si pe aiurea …..)
3 ISJ Alba condus de INCOMPETENTI numiti politic dar declarând cu tupeu si nerusinare că cea mai importantă investiție este cea în tânăra generație, iar datoria noastră a tuturor este de a ajuta și susține tinerii în procesul educațional !
4 serviciul din primarie care se ocupa de invatamant (daca primarul este cum este … cum ar putea fi oamenii lui … ???)

a 1 iunie 2018 at 9:44

priamaru ce vina are ca ISJ si ministeru aproba.
eugene esti postac psd?

Ana 1 iunie 2018 at 22:04

Eu as zice ca e un abuz de putere din partea primarului sa scoata toata primaria la mars pentru interes personal el fiind parinte de elev de clasa a 8 a. Realitatea e ca nu sunt copii cate clase de liceu s-au dat si asta se va vedea in vara la admitere. Ce e trist e ca majoritatea semnatarilor petitiilor sunt cei plecati prin tari straine care au ramas cu nostalgia liceului de altadata. Din cauza numarului mic de absolventi nu mai exista selectie la intrarea in liceu si asta va vedea David Prodan in doi ani cand nu se va mai lauda cu promovabilitatea la BAC. Pacat ca primaria nu face ceva sa aduca inapoi tinerii plecati in cautarea unui loc de munca. Poate cauza e si faptul ca unii pensionari nu stau la pensie sa faca loc tinerilor, multi capabili.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...