Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Educației avertizează părinții care își educă acasă copiii că riscă închisoare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației avertizează părinții care își educă acasă copiii că riscă închisoare

Ministerul Educației a transmis un mesaj părinților care își educă acasă copiii, avertizându-i că riscă inclusiv închisoare.

Acest demers vine după ce o instanță din Bihor a condamnat la închisoare cu suspendare doi părinți care și-au retras cei 4 copii de la școală pentru a-i educa acasă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În dosar există însă un raport care arată că cei mici aveau lacune și au dat dovadă de imaturitate psihoemoțională. Mai mult decât atât s-a dovedit că părinții nu erau pregătiți să îi îndrume în condițiile în care mama are opt clase iar tatăl liceul.

În sistemul de homeschooling părintele este cel care primește materialul didactic, iar apoi joacă rolul profesorului.

În România, conceptul de homeschooling nu este reglementat prin lege, însă orice alta formă de funcționare a unor entități care pretind că oferă servicii educaționale echivalente învățământului obligatoriu este în afara legii.

Citește și: Când va avea loc simularea națională Bacalaureat 2024: Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30

Potrivit legii, părinții sau reprezentanții legali au obligația să asigure participarea la cursuri a elevilor, altfel pot fi amendați și chiar închiși între trei luni și un an.

În cazul unui elev în risc sau care a abandonat scoală, unitățile de învățământ și autoritățile locale ar trebui să ia primele masuri.

Potrivit unui raport recent făcut de World Vision, printre principalele motive pentru abandonul școlar se numără distanța mare până la școală care crește o dată cu fiecare ciclu de învățământ, sărăcia, dar și faptul că părinții preferă să își țină copiii acasă pentru a-i ajuta la diverse treburi în gospodărie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Uniunea Europeană a implementat prima legislație dedicată combaterii violenței împotriva femeilor: De ce nu este inclus violul în document

Bogdan Ilea

Publicat

în

Uniunea Europeană a implementat prima legislație dedicată combaterii violenței împotriva femeilor: De ce nu este inclus violul în document Marți, statele membre ale Uniunii Europene au aprobat prima lege europeană destinată să lupte împotriva violențelor față de femei. Totuși, legislația nu include prevederi specifice privind violul, deoarece nu s-a ajuns la un consens cu privire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea