Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul de Interne propune majorarea valorii punctului de amendă: La ce valoare ar urma să ajungă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ministerul de Interne propune majorarea valorii punctului de amendă: La ce valoare ar urma să ajungă

Un proiect de ordonanță emis de Ministerul de Interne propune majorarea punctului de amendă la 165 de lei, eliminând astfel plafonul de 145 de lei stabilit în 2017, care reprezenta 10% din salariul minim brut de atunci.

În prezent, punctul de amendă se calculează ca fiind 10% din salariul minim brut și servește ca bază pentru calculul amenzilor rutiere, conform Codului rutier. Cu toate acestea, proiectul de ordonanță propune o schimbare în modul de calcul al punctului de amendă, reducându-l la 5% din salariul minim brut, eliminând astfel plafonarea. Această schimbare va crește valoarea punctului de amendă la 165 de lei (5% din 3.300 de lei, valoarea salariului minim brut actual). Scopul acestei modificări este de a evita practica plafonării anuale a valorii punctului de amendă.

Proiectul de ordonanță implică, de asemenea, o schimbare importantă pentru persoanele juridice (firme). În prezent, acestea beneficiază de posibilitatea de a plăti jumătate din valoarea minimă a amenzilor din Codul rutier în termen de 15 zile. Cu toate acestea, proiectul propune eliminarea acestei facilități pentru persoanele juridice, cu excepția amenzilor pentru nerespectarea obligației de a comunica datele de identificare ale șoferului unui vehicul în termenul indicat de către poliția rutieră sau poliția locală.

În consecință, șoferii care încalcă prevederile Codului rutier vor plăti amenzi între 290 și 14.500 de lei, în funcție de gravitatea contravențiilor. Acest proiect de ordonanță reprezintă o schimbare semnificativă în ceea ce privește regulile și penalizările pentru conducătorii auto și firmele implicate în contravenții rutiere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!” Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”. La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea