Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Editorial

Minciuna ministerială

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Guvernul de improvizaţie al USL – o asemenea adunătură de neprofesionişti parcă nu a fost întâlnită în perioada post-decembristă – continuă să se manifeste hazliu şi derutant în deplasările reprezentanţilor săi prin teritoriu. După gafa impardonabilă a lui Constantin, ministrul Agriculturii, care cerea la un miting să se termine cu actuala guvernare mincinoasă, a urmat una şi mai brează, a lui Daniel Chiţoiu. Nici măcar agitaţia alegerilor locale nu a estompat intervenţia zigzagată a ministrului Economiei, în legătură cu proiectul Roşia Montană. Aflat în Judeţul Alba într-o vizită de documentare (de fapt într-una de sprijin electoral) ministrul a organizat o conferinţă de presă în care s-a străduit să se arate doct şi bine informat. A vorbit de necesitatea creării unor locuri de muncă prin reactivarea mineritului în Apuseni („…prezenţa mea aici este o garanţie că mineritul în această zonă se va dezvolta”), de problemele de mediu şi garanţiile materiale pe care trebuie să le asigure investitorul, de lipsa comunicării cu societatea civilă în domeniu, de unde şi poziţia conflictuală a susţinătorilor pro şi contra exploatării etc. Iar apoi, dus de val, la întrebarea unui reporter dacă este convins că proiectul Roşia Montană Gold Corporation va porni, a răspuns tranşant: „Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an. Împreună cu doamna ministru Rovana Plumb, care, la dânşii este în momentul de faţă problema de a acorda avizul de mediu şi de a stabili garanţiile pentru investitori, care trebuie făcute, trebuie investite în mediu, în această zonă”.
Am redat întocmai cuvintele sale – filmarea se află pe internet – ca să înţelegem mai bine nivelul de inteligenţă şi cultură al celor numiţi să conducă destinele României în aceste momente grele pentru ţară. Stilul agramat, incoerent şi lipsa de fluenţă a ideii anunţau deja lipsa de caracter a celui care avea să mintă cu seninătate într-un comunicat ministerial – speriat de ONG-urile care i-au cerut demiterea şi de faptul că poziţia sa nu era conformă cu cea a Guvernului. Comunicatul preciza că spusele sale s-au referit la… Cuprumin Abrud şi nu la Roşia Montană: „Referitor la… declaraţia domnului Daniel Chiţoiu… cu privire la Roşia Montană, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri NU a făcut niciodată afirmaţia conform căreia proiectul de la Roşia Montană va demara în acest an. Declaraţia prin care se asumă termenul de sfârşit de an 2012 s-a referit la preluarea Societăţii Cuprumin Abrud de Consiliul Judeţean Alba, în cazul în care, după primirea avizului de mediu, nu se găseşte până la sfârşitul acestui an un investitor care să preia exploatarea minieră”.
Sătul până peste cap de scandalurile aproape zilnice declanşate de miniştrii săi şi încolţit de presă, Victor Ponta a dovedit că are şi umor. Un umor cinic: „L-am întrebat pe dl. Chiţoiu şi mi-a spus că a vrut să spună că proiectul Roşia Montană nu se face anul acesta dar nu i-a ieşit „nu”-ul. Nu vă puteţi supăra pe un politician pentru că a uitat un nu!”.
Dacă premierul nu s-a supărat, întrucât l-a păstrat în funcţie, cetăţeanul român, sătul să tot fie minţit, are dreptul să o facă. Şi încă cum! Practic USL deschide o nouă etapă în evoluţia neconstructivă a politicianului român. Aceea de a minţi pe faţă. Ostentativ şi fără jenă. Şi de a încerca să scape cu o glumă dacă este prins.

Mihai BABIŢCHI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea