Mihnea Costachi si George Ileana (CSU Alba Iulia) continuă evoluțiile bune la Campionatele Mondiale de juniori la șah din Grecia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Mihnea Costachi si George Ileana si-au continuat evolutiile bune la Campionatele Mondiale de juniori la sah care se desfasoara in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia).

 

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Mihnea CostachiDupa 4 runde, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) are 3 victorii impotriva lui Airat Sadubayev (Kazahstan), John Doknjas (Canada) si Benjamin Haldorsen (Norvegia) si o remiza impotriva lui Zhandos Agmanov (Kazahstan), fiind clasat pe locul 7 din 154 de participanti, la o jumatate de punct in spatele liderului solitar al categoriei sale de varsta, Adham Fawwzi (Egipt). In runda urmatoare Mihnea Costachi, care este elev al Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, il va intalni pe Cameron Wheelers (SUA).

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

 

George Ileana (CSU Alba Iulia) are si el 3 victorii obtinute impotriva lui Fiachra Scallan (Irlanda), Hugo Carneiro Sousa (Portugalia) si Tomi Kugappi (Finlanda), elevul Scolii gimnaziale “Avram Iancu” din Alba Iulia pierzand o partida impotriva favoritului principal al turneului Amin Tabatabaei (Iran). Clasat in acest moment in grupul de jucatori care ocupa locurile 12-41 din 187 de participanti la categoria sa de varsta, George Ileana il va intalni in runda a 5-a pe Julian Martin (Germania).

 

“Turneul este unul extrem de dificil, probabil cel mai puternic campionat mondial din ultimii ani. Aproape la toate categoriile de varsta sunt peste 150 de participanti, iar nivelul multora dintre acestia, in special acela al jucatorilor asiatici, americani si a celor din spatiul ex-sovietic este foarte ridicat. Deoacamdata Mihnea Costachi este singurul junior roman clasat in primii 10 la categoria sa de varsta, insa cred ca la sfarsitul turneului vom avea 2-3 juniori romani care sa intre in Top 10.” Marius Ceteras (CSU Alba Iulia). (BT)

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei