Rămâi conectat

Sport

Mihai Manea, antrenor principal la CSU Alba Iulia! Obiective îndrăznețe: Cupa României și Liga a 4-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mihai Manea este la o semnătură de a fi noul antrenor principal al echipei CU Universitatea Alba Iulia, negocierile fiind extrem de avansate. Acesta va face cuplu pe banca tehnică a “alb-albaștrilor” cu Nicolae Ghișa (ce a avut funcția de director sportiv).

Formația studențească din Cetatea Uniri a reluat pregătirile, iar primul antrenament a fost condus de Mihai Manea pe terenul 2 al Stadionului “Cetate”, locație unde se vor desfășura jocurile considerate pe teren propriu începând din toamnă. În aceste momente, CSU Alba Iulia caută să-și creioneze efectivul cu care va aborda faza județeană a Cupei României, prima competiție ce se va derula în Alba după o pauză îndelungată (va începe săptămâna viitoare), dar și viitoarea ediție a Ligii a 4-a, scopul fiind câștigarea ambelor întreceri.

Deocamdată nu ne-am înțeles să mergem împreună în noul sezon, suntem în tatonări. El mai are contract cu Unirea Alba Iulia până pe data de 15 iunie. S-a discutat, am început antrenamentele, ne-am consultat în privința lotului și a pregătirii sezonului viitor, dar încă așteptăm răspunsul din partea lui”, a confirmat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

Am acceptat discuțiile, am fost și la antrenamant, însă momentan nu am semnat nimic. Sunt deschis colaborării, mai trebuie să fie rezolvate zilele viitoare anumite aspecte, atât în privința actelor, cât și la capitolul lotului. În câteva zile se va lămuri totul”, a spus Mihai Manea.

În februarie 2019, Mihai Manea a fost instalat în funcția de antrenor coordonator al secției de fotbal din cadrul CS Municipal Unirea Alba Iulia, întrevăzându-se o colaborare sportivă pe termen mediu între entitățile implicate: primăria municipiului Alba Iulia și Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia (colaborarea este mai amplă, extinzându-se și la alte ramuri precum rugby sau baschet). Mihai Manea a împlinit 40 de ani în luna aprilie și are o vastă experiență la nivelul Ligii a 3-a, unde a pregătit, în ordine, în ultimii ani, pe Performanța Ighiu, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia. Pe banca “alb-negrilor” a stat un an, în sezonul înghețat din cauza pandemiei, fiind substituit vara trecută de Adrian Bicheși.

*Negocieri pentru un lot puternic

În aceste zile se poartă discuții cu fotbaliști din județ pentru alăctuirea unui efectiv valoros. Un prim nume este mijlocașul M. Domșa (ex-CS Ocna Mureș, ce și-a dat acceptul), dar mai sunt și jucătorii plecați în primăvară la Industria Galda de Jos (Borșai, Bălșan, Goguța, Val. Drăgan, C. Năcreală, Cl. Oara). Echipa de fotbal CSU Alba Iulia a fost înființată în 2018, pornind din Liga a 5-a, moment în care s-a renunțat la formația de baschet feminin. S-a promovat în Liga a 4-a, s-a disputat finala Cupei României, pierdută pe “Cetate”, 1-2 cu Voința Stremț, se dorea accederea imediată în eșalonul terț însă declanșarea pandemiei a găsit CSU Alba Iulia pe poziția a doua, în ierarhie, la 5 puncte de CS Ocna Mureș, ce a reprezentat județul la barajul de promovare în Liga a 3-a. Ultimul meci disputat sub comanda lui Vasile Ursu a fost în septembrie 2020, în faza întâi a Cupei României, pierdut la Vințu de Jos, după lovituri de departajare, cu Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea